Moonlight

Linux.fista
Versio hetkellä 20. tammikuuta 2021 kello 07.55 – tehnyt LinuxMan (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkeli sisältää vanhentunutta tietoa. Se on säilytetty historiallisista syistä, mutta sitä ei kannata yrittää päivittää. Sisältöä voi hyödyntää muilla sivuilla sen ajantasaisilta osin.

Moonlight-selainlaajennos 3.99.0.1 näyttämässä Silverlightilla esitettyä sivua.

Moonlight on Mono-pohjainen avoimen lähdekoodin toteutus Microsoftin Silverlight-www-ohjelmointiympäristöstä. Ohjelman kehitys on lopetettu, koska Silverlight liitännäisen kehittäminen lopetettiin vuonna 2013 ja Microsoft kehoittaa verkkosivustoja siirtymään Silverlightista HTML5-tekniikkaan. Ohjelmasta oli myös Firefoxille oleva Pipelight-selainliitännäinen on tarjolla.

Moonlight-version huijaaminen[muokkaa]

Mikäli Silverlight sivut valittavat väärästä versiosta, niin voit myös kokeilla hieman poikkeavampaa keinoa, ja etsiä koneeltasi libmoonpluginxpi.so-tiedosto. Tiedosto voi löytyä esimerkiksi hakemistosta ~/.mozilla/firefox/5h3rcbiu.default/extensions/moonlight@novell.com/plugins/moonlight. Aja sen jälkeen seuraava Perl-komento kyseisessä hakemistossa:

perl -pi -e 's/4.0.51204.0/4.0.60831.0/g' libmoonpluginxpi.so

Tällä tavalla Moonlight saadaan toimimaan myös Firefox 12 -selaimessa. Muista myös poistaa tuki vanhalta liitännäiseltä Firefoxin valikosta kohdasta Työkalut -> Lisäosat -> Liitännäiset. Poista tuki Silverlight plug-in 3.040818.0:lle ja ota käyttöön Silverlight plug-in 4.0.60831.0. Huomaa kuitenkin että Moonlight ei toista DRM-suojattuja videoita.

Firefoxin versio 18 vaatii perl komennon jälkeen Oracle pluginin disabloinnin, Firefoxin uudelleenkäynnistyksen, Moonlight pluginin uudelleenaktivoinnin, Firefoxin uudelleenkäynnistyksen ja sen jälkeen Silverlight pluginin versio näkyy uudempana.

Katso myös[muokkaa]

  • Pipelight on Firefox-selaimen liitännäinen (plugin), joka mahdollistaa käyttää Silverlightin Windows-version liitännäistä Linux-selaimen sisällä.
  • Flash - vastaava, mutta epäyhteensopiva Adoben kehitysympäristö/selainliitännäinen

Aiheesta muualla[muokkaa]