Wvdial

Kohteesta Linux.fi
Versio hetkellä 26. lokakuuta 2008 kello 11.29 – tehnyt Str4nd (keskustelu | muokkaukset) (Kumottu muokkaus #23523, jonka teki ARTTUSN WIHOWIIMEINEN MARSSI TÄYTIN TOIVEENNE PÄÄSETTE NYT EROON MUSTA!!!!!!!! ([[User talk:ARTTUSN WIH)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Wvdial on PPP-yhteyden muodostamiseen tarkoitettu komentoriviohjelma. Sille on myös saatavissa useita GUI:ta eli graafisia käyttöliittymiä, kuten X-wvdial, QtWvdial, KWvdial ja GPPP-Wvdial. Wvdialin konfigurointi tapahtuu muokkaamalla asetustiedostoa /etc/wvdial.conf. Tiedoston muokkaamisesta saa tietoja komennolla man wvdial.conf.

Stupid mode

Stupid mode saa wvdialin käynnistämään pppd:n heti, kun yhteys on muodostettu, ilman sisäänkirjautumista. Käyttäjänimi (username) ja salasana (Password) siirretään pppd:n käyttöön. Init-komento täytyy ajaa vain kerran, sillä tehty asetus tallentuu pysyvästi modeemiin. Voit siis poistaa tuon Init-rivin asetustiedostosta heti ensimmäisen yhteydenoton jälkeen, silloin asetus on jo oletuksena oikein (joskaan ei uusiksi asettamisesta joka kerta varsinaisesti haittaakaan ole).

Operaattorikohtaisia asetuksia

Nämä asetusmallit on tehty modeemille Huawei E220/E270. Wvdialia voi käyttää myös muiden modeemien kanssa, mutta tällöin on asetettava asetustiedostoon oikea modeemin laitetiedosto. Huawein tapauksessa se on /dev/ttyUSB0. Oman laitteen laitetiedostoa voi yrittää päätellä mm. komennon dmesg tulosteesta sen jälkeen, kun laite on kytketty tietokoneeseen.

Jos käytät muuta operaattoria kuin Saunalahti, kirjoitetaan yleensä "internet.saunalahti" sijaan vain "internet".

Saunalahti

[Dialer defaults]
Modem = /dev/ttyUSB0
Init = AT+CGDCONT=1,"IP","internet.saunalahti"
Phone = *99***1#
Stupid Mode = 1
Username = " "
Password = " "

Sonera

Kuten Saunalahti, mutta nämä muutokset:

Init = AT+CGDCONT=1,"IP","internet"
Phone= *99#

Aidon, julkisen IP:n saat asetuksella

Init = AT+CGDCONT=1,"IP","prointernet"

mutta tämä ei näyttäisi antavan mahdollisuutta päästää Internetistä tulevaa liikennettä sisäverkkoon. Jos joku tietää ratkaisun, jolla oma palvelin saadaan Internet-näkyväksi, tieto olisi varsin arvokas.

Elisa

Kuten Saunalahti, mutta nämä muutokset:

Init = AT+CGDCONT=1,"IP","internet","0.0.0.0",0,0
Username = "rlnet"
Password = "internet"

Katso myös

Aiheesta muualla