Ero sivun ”Xgl” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (poistunut käytöstä)
p
Rivi 1: Rivi 1:
Xgl on erillinen [[X Window System|X-palvelin]], joka piirtää työpöydän [[OpenGL]]:ää käyttäen. Xgl mahdollistaa kolmiulotteisen työpöydän käytön ja yleensä myös parantaa työpöydän suorituskykyä, sillä useimpien nykyaikaisten näytönohjainten 3D-toiminnot ovat huomattavasti 2D-toimintoja edistyneempiä.
+
'''Xgl''' on erillinen [[X Window System|X-palvelin]], joka piirtää työpöydän [[OpenGL]]:ää käyttäen. Xgl mahdollistaa kolmiulotteisen työpöydän käytön ja yleensä myös parantaa työpöydän suorituskykyä, sillä useimpien nykyaikaisten näytönohjainten 3D-toiminnot ovat huomattavasti 2D-toimintoja edistyneempiä.
 
Xgl:n kehityksen aloitti [[Novell]] David Revemanin johdolla ja ensimmäinen versio julkaistiin 2.1.2006. Xgl:n kehitys on sittemmin lopetettu, ja tuki sille poistettu [[X.org]]ista.
 
Xgl:n kehityksen aloitti [[Novell]] David Revemanin johdolla ja ensimmäinen versio julkaistiin 2.1.2006. Xgl:n kehitys on sittemmin lopetettu, ja tuki sille poistettu [[X.org]]ista.
  

Versio 20. syyskuuta 2015 kello 13.05

Xgl on erillinen X-palvelin, joka piirtää työpöydän OpenGL:ää käyttäen. Xgl mahdollistaa kolmiulotteisen työpöydän käytön ja yleensä myös parantaa työpöydän suorituskykyä, sillä useimpien nykyaikaisten näytönohjainten 3D-toiminnot ovat huomattavasti 2D-toimintoja edistyneempiä. Xgl:n kehityksen aloitti Novell David Revemanin johdolla ja ensimmäinen versio julkaistiin 2.1.2006. Xgl:n kehitys on sittemmin lopetettu, ja tuki sille poistettu X.orgista.

AIGLX on vastaavaa toiminnallisuutta tarjoava komponentti, joka on kehitetty osaksi X.org-jakelua. Se mahdollistaa 3D-työpöydän käytön ilman Xgl:n tapaista erillistä, varsinaisen X-palvelimen toimintoja korvaavaa ohjelmistoa. Myös NVIDIAn binääriajurit tarjoavat vastaavanlaista toiminnallisuutta.

Aiheesta muualla