OpenSUSEn palomuuriohje

Linux.fista
(Ohjattu sivulta SUSEn palomuuriohje)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

OpenSuSE 11.2:n palomuuri on helppo saattaa toimintakuntoon Yast:n avulla. Huomaa kuitenkin että tämä ohje on kirjoitettu KDE-työpöytäympäristöä käyttäen. GNOMEssa voi olla pieniä, lähinnä graafisia eroavaisuuksia. Yast käynnistyy kohdasta Sovellukset=>Järjestelmä=>Järjestelmävalvojan asetukset tai komentokehotteessa antamalla pääkäyttäjän oikeuksilla komennon Yast. Graafinen ja merkkipohjainen Yast on toiminnoiltaan identtiset, ja siksi täällä annetaan esimerkit yleisemmin käytettyyn graafiseen.

Palomuuri löytyy kohdasta Tietoturva ja käyttäjät=> Palomuuri. Huomioi että napsauttamalla Seuraava ei asiat etene, vaan Yast näyttää yhteenvedon tehdyistä muutoksista ja antaa mahdollisuuden tallentaa tai hylätä ne.

Palomuurin asetusvelhon käynnistäminen Yastissa.

Ensimmäinen kohta: Käynnistys. Määritetään milloin ja jos palomuuri käynnistyy. Normaalisti palomuuri on käynnissä, ja pysähtyy vain vikatilanteessa. Valitse vasemmasta valikosta Liitännät.

Palomuurin käynnistykseen liittyvät asetukset.

Toinen kohta: Liitännät Määritetään mitkä verkkokortit kuuluu millekin vyöhykkeelle. Normaalisti Ulkoinen vyöhyke tarkoittaa että kone on kytketty nettiin. Ellet käytä toista verkkokorttia niin sen kohdalle voi valita minkä tahansa vaihtoehdon. Tässä tapauksessa koneen emolevyssä on kaksi integroitua verkkokorttia, ja sitä käytetään reitittimenä. Eth0 vie ulkomaailmaan ja eth1 omaan verkkoon.

Liitinnät.

Sallitut palvelut, Naamiointi ja Broadcast on nekin enemmän palvelin/reititinkäyttöön. Niiden kuuluu työpöytäkoneessa näyttää kuten esimerkissä, poislukien Naamioi verkot-kohtaa.

Sallittujen palveluiden määrittäminen.
Naamiointi.
Broadcast.

Kirjaustasossa määritetään mitkä tapahtumat kirjataan. Oletusasetukset, vain kriittiset, toimii hyvin joten sekin on viisainta jättää rauhaan. Viimeisessä kohdassa, Muokatut säännöt, voidaan määrittää sallivia poikkeuksia.

Palomuurin asetusvelhon käynnistäminen Yastissa.

Käytännössä työasemien kohdalla annetaan palomuurin olla oletusasetuksissa.