Ero sivun ”Bashin ulkoasu” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
11 merkkiä poistettu ,  22. marraskuuta 2008
p
(Kumottu muokkaus #23476, jonka teki ARTTUSN WIHOWIIMEINEN MARSSI TÄYTIN TOIVEENNE PÄÄSETTE NYT EROON MUSTA!!!!!!!! ([[User talk:ARTTUSN WIH)
Rivi 2: Rivi 2:
   
   
==Pohjustusta aiheeseen==
==Pohjustusta aiheeseen==
Monet ovat tottuneet käyttämään GNU/Linuxissa jotain graafista järjestelmää tietokoneensa hallintaan. Kuitenkin tehokasta ja ykisnkertaista komentoriviä käytetään yhä paljon. Yleisin käytössä oleva komentotulkki on [[bash]] joka mahdollistaa ulkoasunsa muokkaamisen melko laajasti.
Monet ovat tottuneet käyttämään GNU/Linuxissa jotain graafista järjestelmää tietokoneensa hallintaan. Tehokasta ja yksinkertaista komentoriviä käytetään yhä paljon. Yleisin käytössä oleva komentotulkki on [[bash]] joka mahdollistaa ulkoasunsa muokkaamisen melko laajasti.


Monesti käyttäjät monesti huomaavat selkeitä puutteita bashin komentokehotteen ulkoasussa, se kun ei esimerkiksi näytä tiedostojen tai ajossa olevien prosessien lukumäärää. Joillekin taas käy silmään se sama ainainen "käyttäjä@hkonenimi>" -teksti. Nämä asiat voidaan kuitenkin korjata kevyellä ohjelmoinnilla joka on erittäin yksinkertaista - tarvitset vain bashin, tekstieditorin ja oikean asenteen.
Monesti käyttäjät monesti huomaavat selkeitä puutteita bashin komentokehotteen ulkoasussa, se kun ei esimerkiksi näytä tiedostojen tai ajossa olevien prosessien lukumäärää. Joillekin taas käy silmään se sama ainainen "käyttäjä@konenimi>" -teksti. Nämä asiat voidaan kuitenkin korjata kevyellä ohjelmoinnilla joka on erittäin yksinkertaista - tarvitset vain bashin, tekstieditorin ja oikean asenteen.


==Kevyt aloitus==
==Kevyt aloitus==
212

muokkausta

Navigointivalikko