Ero sivun ”Kernel Modesetting” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
27 merkkiä poistettu ,  17. elokuuta 2009
kyllä se nimenomaan on ytimen ominaisuus
Ei muokkausyhteenvetoa
(kyllä se nimenomaan on ytimen ominaisuus)
Rivi 1: Rivi 1:
Kernel Modesetting (lyh. KMS) on Linux [[ydin|käyttöjärjestelmään]] sisältyvä tekniikka, jonka avulla voidaan muuttaa näytön tilaa, kuten resoluutiota, virkistystaajutta ja värisyvyyttä ytimessä. Kernel Modesetting on virallisesti Linuxissa sen versiosta 2.6.29 alkaen (julkaistu maaliskuussa 2009).
Kernel Modesetting (lyh. KMS) on [[ydin|ytimeen]] sisältyvä tekniikka, jonka avulla voidaan muuttaa näytön tilaa, kuten resoluutiota, virkistystaajutta ja värisyvyyttä. Kernel Modesetting on ollut osa virallista Linux-ydintä sen versiosta 2.6.29 alkaen (julkaistu maaliskuussa 2009).


KMS:n päätarkoituksena on keskittää nykyisin [[X Window System]]in, [[framebuffer]]-ajurien ja lukuisten muiden ohjelmistojen suorittamat näyttötilan vaihdokset ainoastaan käyttöjärjestelmän hoidettaviksi. Tämä parantaa mm. järjestelmän toimintavarmuutta, vähentää päällekkäistä kehitystyötä, nopeuttaa siirtymistä esimerkiksi X:stä [[tekstitila]]an sekä lisää tietokoneen horrostilasta palautumisen luotettavuutta. KMS:n avulla on myös mahdollista toteuttaa näyttävämpi ja yhteensopivampi järjestelmän graafinen käynnistys ja alasajo (esimerkiksi [[Plymouth]]-ohjelmisto), koska vaihdokset eri näyttöä ohjaavien ohjelmien välillä voidaan välttää.
KMS:n päätarkoituksena on keskittää nykyisin [[X Window System]]in, [[framebuffer]]-ajurien ja lukuisten muiden ohjelmistojen suorittamat näyttötilan vaihdokset ainoastaan ytimen hoidettaviksi. Tämä mm parantaa järjestelmän toimintavarmuutta, vähentää päällekkäistä kehitystyötä, nopeuttaa siirtymistä esimerkiksi X:stä [[tekstitila]]an sekä lisää tietokoneen horrostilasta palautumisen luotettavuutta. KMS:n avulla on myös mahdollista toteuttaa näyttävämpi ja yhteensopivampi käyttöjärjestelmän graafinen käynnistys ja sulkeminen (esimerkiksi [[Plymouth]]-ohjelmisto), koska vaihdokset eri näyttöä ohjaavien ohjelmien välillä voidaan välttää.


Kernel Modesettingin käyttö vaatii tuen [[näytönohjain|näytönohjaimen ajurilta]] (mukaanlukien X-ajuri).
Kernel Modesettingin käyttö vaatii tuen [[näytönohjain|näytönohjaimen ajurilta]] (mukaanlukien X-ajuri).

Navigointivalikko