Ero sivun ”Keskustelu:Java” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(asentaminen ei-roottina)
(ei mitään eroa)

Versio 19. maaliskuuta 2008 kello 12.55

Vieraan binäärin asentaminen ei-roottina

Onko jotakin syytä ajaa javan asennusohjelma roottina? rpm:n tapauksessa saadaan silloin riippuvuudet kuntoon, mutta sopivat dummy-paketit lienee kohtuullisen helppo tehdä.

Mikäli ymmärrän Sunin ohjeet oikein, ohjeina voisi käyttää seuraavaa. En laita varsinaiselle sivulle, kun en ole kokeillut.

---

Suorita komentorivillä seuraava. Korvaa tunnus tähän käyttöön luodulla tunnuksella, jolla ei ole mitään tarpeettomia oikeuksia. Rivien alussa olevat #- ja $-merkit näyttävät mitä komentoja suoritetaan rootin ja mitkä tunnuksen oikeuksilla, niitä ei kirjoiteta.

su -
# mkdir /opt/sun-java
# cp /home/käyttäjä/jre-6u5-linux-i586.bin /opt/sun-java/
# chown -R tunnus /opt/sun-java
# su - tunnus
$ cd /opt/sun-java
$ chmod u+x jre-6u5-linux-i586.bin
$ sh jre-6u5-linux-i586.bin
Do you agree to the above license terms? [yes or no]
yes
Unpacking...
Checksumming...
Extracting...
$ exit
# chown -R root:root /opt/sun-java

Lisenssiehdot kieltävät muun muuassa tiedostojen muutokset ja määrää oikeusjutut hoidettaviksi USA:ssa. Jotkut ehdoista ovat Suomessa tehottomia (esim. toiminnan tutkimisen kielto), tarkista mikäli asia kiinnostaa.

---

Ja sitten linkitysohjeet. Hakemisto selaimesi ei välttämättä ole oikea, esimerkiksi opera hakee mielestäni pluginit mozilla-hakemistosta.

Viitsisiköhän joku tarkistaa yllä kirjoittamani ohjeet ja siirtää ne artikkelisivulle. Lisäksi paketti sun-java-jre6-dummy.rpm olisi hyvä tehdä ja laittaa saataville.

Miten jos hakemistoon luodaan suid-binäärejä tai symlinkkejä hakemiston ulkopuolelle? Käyttäytyykö chown tällöinkin järkevästi kaikissa normaalilinuxeissa? Onko jotakin helppoa tapaa torjua sellaiset hyökkäykset?

--LP 19. maaliskuuta 2008 kello 11.55 (EET)