Ero sivun ”Virustorjunta” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
228 merkkiä lisätty ,  19. lokakuuta 2005
ei muokkausyhteenvetoa
(palautus Pda:n muokkaukseen)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
Vaikka virukset yleensä luokitellaan vain Windows-käyttäjien ongelmaksi, myös muutamia Linux-viruksia on olemassa. Linux-palvelimia käytetään usein suojaamaan Windows-järjestelmiä ja jakamaan näille levytilaa, joten virustorjunta on luonnollista toteuttaa myös palvelinpuolella.  
Linuxille ei ole käytännössä lainkaan viruksia, eikä Linux-käyttäjän ole syytä vaivata niillä päätään. Viruksentorjuntaohjelmia on Linuxillekin kyllä saatavilla, mutta ne on vastoin melko yleistä harhaluuloa tarkoitettu etsimään Windows-viruksia sellaisilta palvelinkoneilta, joita käytetään suojamaan Windows-järjestelmiä ja jakamaan näille levytilaa.


Avoimen lähdekoodin maailmasta löytyy tähänkin ratkaisu jonka nimi on [http://www.clamav.net ClamAV]. Postipalvelimissa ohjelmaa kannattaa käyttää [http://www.ijs.si/software/amavisd/ amavisd-new]:n avulla.
== Ohjelmistoja ==


Kaupallisiakin ratkaisuja virustorjuntaan on saavilla esimerkiksi F-securelta. Nämä ohjelmistot ovat yleisesti käytössä yrityksissä ja suuremmissa organisaatioissa sekä joissakin oppilaitoksissa.
[http://www.clamav.net ClamAV] on avoimen lähdekoodin ratkaisu Windows-viruksentorjuntaan. Postipalvelimissa ohjelmaa kannattaa käyttää [http://www.ijs.si/software/amavisd/ amavisd-new]:n avulla.
 
Kaupallisiakin ratkaisuja virustorjuntaan on saavilla esimerkiksi F-Securelta. Nämä ohjelmistot ovat yleisesti käytössä yrityksissä ja suuremmissa organisaatioissa sekä joissakin oppilaitoksissa.
 
== Linkkejä ==
 
*[http://os.newsforge.com/article.pl?sid=05/01/25/1430222&from=rss Windows-virusten ajaminen Winellä] (humoristinen)
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko