Ero sivun ”Voikko” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(→‎Aiheesta muualla: Voikon uusi nettiosoite.)
(→‎Asennus: Voikon kotisivu)
Rivi 11: Rivi 11:


===Fedora===
===Fedora===
Voikko löytyy Fedoran oletuspakettilähteistä. Asennusohje löytyy [http://voikko.sourceforge.net/linux-jakelut.html Voikon kotisivulta].
Voikko löytyy Fedoran oletuspakettilähteistä. Asennusohje löytyy [http://voikko.puimula.org/linux-jakelut.html Voikon kotisivulta].


===Mandriva===
===Mandriva===
Voikko löytyy Mandrivan oletuspakettilähteistä. Asennusohje löytyy [http://voikko.sourceforge.net/linux-jakelut.html Voikon kotisivulta].
Voikko löytyy Mandrivan oletuspakettilähteistä. Asennusohje löytyy [http://voikko.puimula.org/linux-jakelut.html Voikon kotisivulta].


===openSUSE===
===openSUSE===

Versio 30. heinäkuuta 2013 kello 23.10

Voikko on vapaa avoimen lähdekoodin oikoluku- ja tavutusohjelmisto suomen kielelle. Sen avulla on mahdollista liittää oikoluku ja tavutus moniin eri ohjelmiin, esimerkiksi OpenOfficeen ja Firefoxiin.

Asennus

Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista ohjelmien asentaminen.

Debian

Voikko on mukana Debianin oletuspakettilähteissä, ja näin ollen Voikon voi asentaa normaaliin tapaan paketinhallintatyökaluilla. Jos järjestelmän kieleksi on asennuksen aikana valittu suomi, on Voikko asennettu automaattisesti.

Voikon voi tarvittaessa asentaa käsin komennolla

aptitude install openoffice.org-voikko libenchant-voikko tmispell-voikko mozvoikko

joka asennetaa oikoluku- ja tavutustuen OpenOffice.orgiin, libenchantia ja ispelliä käyttäviin ohjelmiin (mm. KDE-ohjelmat) ja Firefoxiin. Asennukseen voi käyttää myös graafisia asennustyökaluja, kuten Synapticia, Adeptia tai KPackagea.

Fedora

Voikko löytyy Fedoran oletuspakettilähteistä. Asennusohje löytyy Voikon kotisivulta.

Mandriva

Voikko löytyy Mandrivan oletuspakettilähteistä. Asennusohje löytyy Voikon kotisivulta.

openSUSE

Ohjeet Voikon käyttöönottoon löytyvät opensuse.fi:n wikistä.

Ubuntu

Ubuntun versiosta 7.04 alkaen Voikko on sisällytetty Ubuntun pakettivarastoihin ja se asennetaan automaattisesti suomen kielipaketin mukana. Mikäli Voikko ei kuitenkaan ole asennettuna, voi sen asentaa samalla tavoin kuin Debianissakin.

Aiheesta muualla