Ero sivun ”SuomiKnoppix” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(turha kahdessa paikassa pitää tietoja tosta jurismista)
pEi muokkausyhteenvetoa
 
(10 välissä olevaa versiota 5 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
SuomiKnoppix on Tapani Räikkösen tekemä versio tunnetusta [[Knoppix]]-[[jakelut|jakelupaketista]]. SuomiKnoppixissa on ohjelmista suomen- ja pääosin myös ruotsinkieliset versiot sekä oletuksena toimivat paikallisasetukset (mm. näppäinasettelu) Suomeen. Työpöytäympäristönä on [[KDE]] ja jakelu mahtuu yhdelle CD-levylle.
'''SuomiKnoppix''' on Tapani Räikkösen tekemä versio tunnetusta [[Knoppix]]-[[jakelu]]paketista. SuomiKnoppixissa on ohjelmista suomen- ja pääosin myös ruotsinkieliset versiot sekä oletuksena toimivat paikallisasetukset (mm. näppäinasettelu) Suomeen. Työpöytäympäristönä on [[KDE]] ja jakelu mahtuu yhdelle CD-levylle.


SuomiKnoppixin kehitysversion voi ladata nykyisin peilipalvelimelta [http://www.tonnikala.net Tonnikalasta] osoitteella http://os.tonnikala.org/suomiknoppix/.  
SuomiKnoppixin kehitysversion voi ladata nykyisin peilipalvelimelta [http://www.tonnikala.net Tonnikalasta] osoitteella http://os.tonnikala.org/suomiknoppix/. Jakelun kehittäminen vaikuttaa pysähtyneen: uusin versio on julkaistu elokuussa 2007.


== Historiaa ==
== Historiaa ==
SuomiKnoppix syntyi [http://linux.ilmainen.net/ Windowsista Linuxiin ABC:n] kirjoittajan Tapani Räikkösen projektina jatkona kuolleelle NordicKnoppixille.
SuomiKnoppix syntyi [http://linux.ilmainen.net/ Windowsista Linuxiin ABC:n] kirjoittajan Tapani Räikkösen projektina jatkona kuolleelle NordicKnoppixille, joka oli Knoppix, johon oli sisällytetty pohjoismaiden kielten tuki.


SuomiKnoppixia jaettiin alunperin ftp.funet.fi-palvelussa, mutta koska Suomen uusi tekijänoikeuslaki [http://www.effi.org/tekijanoikeus/laki/tekijanoikeus-faq.html#LEVITTAMINEN saattaa kieltää] DVD-elokuvien katseluun vaadittavan [[CSS_(suojaus)|libdvdcss]]-kirjaston levittämisen, SuomiKnoppixin jakelu lopetettiin palvelimen ylläpitäjien pelätessä mahdollisia oikeustoimia, sillä alkuperäisen SuomiKnoppixin mukana tuli kyseinen kirjasto. Myöhemmin Räikkönen julkaisi SuomiKnoppixista uuden version, jossa ei ole mukana kyseistä kirjastoa.
SuomiKnoppixia jaettiin alun perin ftp.funet.fi-palvelussa, mutta koska Suomen uusi tekijänoikeuslaki [http://www.effi.org/tekijanoikeus/laki/tekijanoikeus-faq.html#LEVITTAMINEN saattaa kieltää] DVD-elokuvien katseluun vaadittavan [[CSS_(suojaus)|libdvdcss]]-kirjaston levittämisen, SuomiKnoppixin jakelu lopetettiin palvelimen ylläpitäjien pelätessä mahdollisia oikeustoimia, sillä alkuperäisen SuomiKnoppixin mukana tuli kyseinen kirjasto. Myöhemmin Räikkönen julkaisi SuomiKnoppixista uuden version, jossa ei ole mukana kyseistä kirjastoa.


CSS-kirjaston juridista tilannetta voi seurata sivulta [[CSS (suojaus)]].
CSS-kirjaston juridista tilannetta voi seurata sivulta [[CSS (suojaus)]].


[[Luokka:Jakelut]]
[[Luokka:Jakelut]]

Nykyinen versio 12. marraskuuta 2020 kello 12.08

SuomiKnoppix on Tapani Räikkösen tekemä versio tunnetusta Knoppix-jakelupaketista. SuomiKnoppixissa on ohjelmista suomen- ja pääosin myös ruotsinkieliset versiot sekä oletuksena toimivat paikallisasetukset (mm. näppäinasettelu) Suomeen. Työpöytäympäristönä on KDE ja jakelu mahtuu yhdelle CD-levylle.

SuomiKnoppixin kehitysversion voi ladata nykyisin peilipalvelimelta Tonnikalasta osoitteella http://os.tonnikala.org/suomiknoppix/. Jakelun kehittäminen vaikuttaa pysähtyneen: uusin versio on julkaistu elokuussa 2007.

Historiaa[muokkaa]

SuomiKnoppix syntyi Windowsista Linuxiin ABC:n kirjoittajan Tapani Räikkösen projektina jatkona kuolleelle NordicKnoppixille, joka oli Knoppix, johon oli sisällytetty pohjoismaiden kielten tuki.

SuomiKnoppixia jaettiin alun perin ftp.funet.fi-palvelussa, mutta koska Suomen uusi tekijänoikeuslaki saattaa kieltää DVD-elokuvien katseluun vaadittavan libdvdcss-kirjaston levittämisen, SuomiKnoppixin jakelu lopetettiin palvelimen ylläpitäjien pelätessä mahdollisia oikeustoimia, sillä alkuperäisen SuomiKnoppixin mukana tuli kyseinen kirjasto. Myöhemmin Räikkönen julkaisi SuomiKnoppixista uuden version, jossa ei ole mukana kyseistä kirjastoa.

CSS-kirjaston juridista tilannetta voi seurata sivulta CSS (suojaus).