Ero sivun ”Keskustelu käyttäjästä:Lahtis” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
pEi muokkausyhteenvetoa
p (aika päivästä)
 
(21 välissä olevaa versiota 6 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
Huomasin, että ainakin artikkeleiden [[Eve online]], [[Dofus]], [[Enigma]] ja [[Xmoto]] sisältö on osittain kopioitu Wikipediasta. Linux.fi:n CC-BY-lisenssi ja Wikipedian GFDL eivät kuitenkaan ole yhteensopivia.
==Linkit talteen==
* [http://askubuntu.com/questions/13065/how-do-i-fix-the-gpg-error-no-pubkey Y PPA Manager]


Jotta tekijänoikeuksia ei rikottaisi, pitäisi Wikipediasta lainatut kappaleet joko poistaa tai kirjoittaa kokonaan uusiksi. Vain muutaman sanan muuttaminen ei riitä. --[[Käyttäjä:Pb|Pb]] 17. tammikuuta 2009 kello 15.14 (UTC)
==Kyllä/Ei -mallineet==
Huomasin juuri nuo [[Malline:Onnistuu|Onnistuu]] ja [[Malline:Toimii|Toimii]] -mallineet. Kyllä/Ei -mallineet on tehty siten, että niillä pystyy tekemään parametrin avulla saman, eli erillisiä mallineita ei tarvita. Olin itse kokonaan unohtanut kirjoittaa kyllä/ei-mallineisiin dokumentaatiota niin eihän sitä voinutkaan tietää lukematta itse "koodia". Kävin nyt kirjoittamassa kumpaankin ohjeet ja esimerkit mallineiden toiminnasta. Voitaisiin korvata uudet onnistuu ja toimii -mallineet [[Malline:Kyllä|Kyllä]]/[[Malline:Ei|Ei]] -ratkaisulla? --[[Käyttäjä:Oselotti|<font face="fixedsys" color="#333">oselotti</font>]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Oselotti|<font face="fixedsys" color="#333">keskustelu</font>]]) 14. syyskuuta 2014 kello 16.55 (EEST)
:Jaa en tiennytkään että noihin saa muita parametrejä laitettua. Pitäähän asia korjata. Onhan se noin parempi. --[[Käyttäjä:Lahtis|Lahtis]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Lahtis|keskustelu]]) 14. syyskuuta 2014 kello 18.01 (EEST)--[[Käyttäjä:Lahtis|Lahtis]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Lahtis|keskustelu]]) 14. syyskuuta 2014 kello 18.01 (EEST)
::Joo, vähän yksinkertaisempi kun ei tarvitse erillistä mallinetta tehdä jokaiselle eri vaihtoehdolle. Koitan muistaa kirjoittaa aina ohjetta uusille mallineille. --[[Käyttäjä:Oselotti|<font face="fixedsys" color="#333">oselotti</font>]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Oselotti|<font face="fixedsys" color="#333">keskustelu</font>]]) 14. syyskuuta 2014 kello 18.54 (EEST)


Pitääpä muokata noi uusiksi. Ja olla tarkempi noiden kanssa.
== QJackCtl:n ohjeet päivittyivät ==
 
Moi!
 
Näin kesäaikaan ennätin oppimaan kaikenlaista uutta Linux Audiosta, ja sen takia on lukuisemmatkin artikkelit viime päivinä saaneet lihotusta. En vaan tiedä onko muutokset hyviä tai ymmärtääkö tekstistä edes mitä sillä tarkoitetaan. [[QJackCtl]]-artikkelissa on kaikenlaisia uusia juttuja, ja ehkäpä rakentelen Linux Audio -mallineenkin tässä kohtapuoleen. --[[Käyttäjä:Heikkiket|Heikkiket]] 3. heinäkuuta 2012 kello 05.10 (EEST)
 
== Välilyönnit rivien alussa source-tagien kanssa ==
 
<tt><nowiki><source></nowiki></tt>-tageja käytettäessä kannattaa poistaa välilyönti rivien alusta, sillä wiki muuttaa tagien sisällön suoraan "<tt>koodiksi</tt>", eikä tavallisessa merkintätavassa käytettävää välilyöntiä näin ollen tarvita. Esimerkiksi jos seuraava python-ohjelma muutetaan tavanomaisesta muotoilutavasta käyttämään <tt><nowiki><source></nowiki></tt>-tageja ilman että poistetaan rivien alusta välilyöntejä, käy näin:
 
# tavallisessa merkintätavassa ei välilyöntiä ilmaannu
for i in range(10):
    print(i)
return
 
<source lang=python>
# mutta kun lisätään <source>-tagit koodin ympärille:
for i in range(10):
    print(i)
return
└────── rivin alkuun jää ylimääräinen välilyönti
</source>
Ei siinä muuta, mutta ajattelin mainita kun se näyttää hieman omituiselta jos koodissa on ylimääräisiä välilyöntejä alussa. --[[Käyttäjä:Oselotti|<font face="fixedsys" color="#333">oselotti</font>]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Oselotti|<font face="fixedsys" color="#333">keskustelu</font>]]) 3. elokuuta 2016 kello 09.39 (EEST)
:Pitääpä yrittää muistaa. --[[Käyttäjä:Lahtis|Lahtis]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Lahtis|keskustelu]]) 3. elokuuta 2016 kello 15.45 (EEST)
 
==Aika päivästä==
Ihme kun jaksat kello 0:42 muokata. Pakko sanoa, hieno suoritus. --<span style="color: darkRed; font-family: monospace; text-shadow: 1px 1px 2px red, 3px 3px 4px pink;">[[Käyttäjä:LinuxMan|LinuxMan]] + [[Käyttäjä:LinuxMan/Chat|chat]]</span> 21. marraskuuta 2020 kello 11.20 (EET)
:Ihan helppoa ja kivaa. Ei ole tullut pitkään aikaan muokkailtua kun on ollut muuta tekemistä. Paitsi aina välillä tulee tarkastettua ettei sotkuja näy täällä. --[[Käyttäjä:Lahtis|Lahtis]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Lahtis|keskustelu]]) 21. marraskuuta 2020 kello 22.35 (EET)

Nykyinen versio 21. marraskuuta 2020 kello 23.35

Linkit talteen[muokkaa]

Kyllä/Ei -mallineet[muokkaa]

Huomasin juuri nuo Onnistuu ja Toimii -mallineet. Kyllä/Ei -mallineet on tehty siten, että niillä pystyy tekemään parametrin avulla saman, eli erillisiä mallineita ei tarvita. Olin itse kokonaan unohtanut kirjoittaa kyllä/ei-mallineisiin dokumentaatiota niin eihän sitä voinutkaan tietää lukematta itse "koodia". Kävin nyt kirjoittamassa kumpaankin ohjeet ja esimerkit mallineiden toiminnasta. Voitaisiin korvata uudet onnistuu ja toimii -mallineet Kyllä/Ei -ratkaisulla? --oselotti (keskustelu) 14. syyskuuta 2014 kello 16.55 (EEST)

Jaa en tiennytkään että noihin saa muita parametrejä laitettua. Pitäähän asia korjata. Onhan se noin parempi. --Lahtis (keskustelu) 14. syyskuuta 2014 kello 18.01 (EEST)--Lahtis (keskustelu) 14. syyskuuta 2014 kello 18.01 (EEST)
Joo, vähän yksinkertaisempi kun ei tarvitse erillistä mallinetta tehdä jokaiselle eri vaihtoehdolle. Koitan muistaa kirjoittaa aina ohjetta uusille mallineille. --oselotti (keskustelu) 14. syyskuuta 2014 kello 18.54 (EEST)

QJackCtl:n ohjeet päivittyivät[muokkaa]

Moi!

Näin kesäaikaan ennätin oppimaan kaikenlaista uutta Linux Audiosta, ja sen takia on lukuisemmatkin artikkelit viime päivinä saaneet lihotusta. En vaan tiedä onko muutokset hyviä tai ymmärtääkö tekstistä edes mitä sillä tarkoitetaan. QJackCtl-artikkelissa on kaikenlaisia uusia juttuja, ja ehkäpä rakentelen Linux Audio -mallineenkin tässä kohtapuoleen. --Heikkiket 3. heinäkuuta 2012 kello 05.10 (EEST)

Välilyönnit rivien alussa source-tagien kanssa[muokkaa]

<source>-tageja käytettäessä kannattaa poistaa välilyönti rivien alusta, sillä wiki muuttaa tagien sisällön suoraan "koodiksi", eikä tavallisessa merkintätavassa käytettävää välilyöntiä näin ollen tarvita. Esimerkiksi jos seuraava python-ohjelma muutetaan tavanomaisesta muotoilutavasta käyttämään <source>-tageja ilman että poistetaan rivien alusta välilyöntejä, käy näin:

# tavallisessa merkintätavassa ei välilyöntiä ilmaannu
for i in range(10):
    print(i)
return
 # mutta kun lisätään <source>-tagit koodin ympärille:
 for i in range(10):
     print(i)
 return

└────── rivin alkuun jää ylimääräinen välilyönti

Ei siinä muuta, mutta ajattelin mainita kun se näyttää hieman omituiselta jos koodissa on ylimääräisiä välilyöntejä alussa. --oselotti (keskustelu) 3. elokuuta 2016 kello 09.39 (EEST)

Pitääpä yrittää muistaa. --Lahtis (keskustelu) 3. elokuuta 2016 kello 15.45 (EEST)

Aika päivästä[muokkaa]

Ihme kun jaksat kello 0:42 muokata. Pakko sanoa, hieno suoritus. --LinuxMan + chat 21. marraskuuta 2020 kello 11.20 (EET)

Ihan helppoa ja kivaa. Ei ole tullut pitkään aikaan muokkailtua kun on ollut muuta tekemistä. Paitsi aina välillä tulee tarkastettua ettei sotkuja näy täällä. --Lahtis (keskustelu) 21. marraskuuta 2020 kello 22.35 (EET)