Ero sivun ”Voikko” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(→‎Aiheesta muualla: Linkki Voikon saatavuudesta eri käyttöjärjestelmille.)
(→‎Asennus: fedora-ohje + linkki mandriva-ohjeeseen)
Rivi 5: Rivi 5:
Voikko on mukana [[Debian]]in oletuspakettilähteissä, ja näin ollen Voikon voi asentaa normaaliin tapaan paketinhallintatyökaluilla. Esimerkiksi komennolla
Voikko on mukana [[Debian]]in oletuspakettilähteissä, ja näin ollen Voikon voi asentaa normaaliin tapaan paketinhallintatyökaluilla. Esimerkiksi komennolla
  aptitude install openoffice.org-voikko libenchant-voikko tmispell-voikko
  aptitude install openoffice.org-voikko libenchant-voikko tmispell-voikko
asennetaan oikoluku- ja tavutus [[OpenOffice.org]]iin sekä libenchantia ja ispelliä käyttäviin ohjelmiin (mm. [[KDE]]-ohjelmat). Asennukseen voi käyttää myös graafisia asennustyökaluja, kuten [[Synaptic]], [[Adept]] tai [[KPackage]].
asennetaan oikoluku- ja tavutus [[OpenOffice.org]]iin sekä [[libenchant]]ia ja [[ispell]]iä käyttäviin ohjelmiin (mm. [[KDE]]-ohjelmat). Asennukseen voi käyttää myös graafisia asennustyökaluja, kuten [[Synaptic]]ia, [[Adept]]ia tai [[KPackage]]a.
 
===Fedora===
Osa Voikko-paketeista on saatavissa oletuspakettilähteiden kautta. Asennus tapahtuu  esimerkiksi komennolla
[[yum]] install libvoikko
jolloin mukana seuraavat myös ''libmalaga'', ''malaga'' ja ''malaga-suomi-voikko''. Openoffice.orgia sekä ispelliä käyttäviä ohjelmia varten tarvittavat ''tmispell-voikko''- ja ''openoffice.org-voikko''-paketit eivät ole vielä oletuspakettilähteissä. Epävirallisia [[rpm]]-paketointeja voi yrittää hakea [[openSUSE]]n [http://download.opensuse.org/repositories/Office:/Voikko/Fedora_7/i386/ buildservicestä] tai [http://ap1.pp.fi/linux/voikko/fc6_voikko.html Andris Paveniksen sivulta].
 
===Mandriva===
[http://voikko.sourceforge.net/linux-jakelut.html Ohje Voikon kotisivuilla].


===openSUSE===
===openSUSE===

Versio 20. helmikuuta 2008 kello 01.02

Voikko on vapaa avoimen lähdekoodin oikoluku- ja tavutusohjelmisto suomen kielelle. Sen avulla on mahdollista liittää oikoluku ja tavutus moniin eri ohjelmiin. Voikon avulla saadaan oikoluku esimerkiksi moniin avoimen lähdekoodin ohjelmistoihin, joihin ei ole aiemmin ollut saatavilla kunnollista suomen kielen oikolukua.

Asennus

Debian

Voikko on mukana Debianin oletuspakettilähteissä, ja näin ollen Voikon voi asentaa normaaliin tapaan paketinhallintatyökaluilla. Esimerkiksi komennolla

aptitude install openoffice.org-voikko libenchant-voikko tmispell-voikko

asennetaan oikoluku- ja tavutus OpenOffice.orgiin sekä libenchantia ja ispelliä käyttäviin ohjelmiin (mm. KDE-ohjelmat). Asennukseen voi käyttää myös graafisia asennustyökaluja, kuten Synapticia, Adeptia tai KPackagea.

Fedora

Osa Voikko-paketeista on saatavissa oletuspakettilähteiden kautta. Asennus tapahtuu esimerkiksi komennolla

yum install libvoikko

jolloin mukana seuraavat myös libmalaga, malaga ja malaga-suomi-voikko. Openoffice.orgia sekä ispelliä käyttäviä ohjelmia varten tarvittavat tmispell-voikko- ja openoffice.org-voikko-paketit eivät ole vielä oletuspakettilähteissä. Epävirallisia rpm-paketointeja voi yrittää hakea openSUSEn buildservicestä tai Andris Paveniksen sivulta.

Mandriva

Ohje Voikon kotisivuilla.

openSUSE

Ohjeet Voikon käyttöönottoon löytyvät opensuse.fi:n wikistä.

Ubuntu

Ubuntun versiosta 7.04 alkaen Voikko on sisällytetty Ubuntun pakettivarastoihin ja se asennetaan automaattisesti suomen kielipaketin mukana. Mikäli Voikko ei kuitenkaan ole asennettuna, voi sen asentaa samalla tavoin kuin Debianissakin.

Ubuntu 6.06 (Dapper) ja 6.10 (Edgy) tarvitsevat epävirallisen pakettilähteen, lisää tiedostoon /etc/apt/sources.list rivi

deb http://www.ubuntu.fi/voikko/ubuntu/ versio/
deb-src http://www.ubuntu.fi/voikko/ubuntu/ versio/

Ja korvaa versio Ubuntusi versiolla (dapper tai edgy). Tämän jälkeen Voikon paketit löytyvät pakettivarastoista. Tarkemmat asennusohjeet löytyvät Voikon sivuilta.

Aiheesta muualla