Ero sivun ”Yle Areena ja Elävä arkisto” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rivi 98: Rivi 98:
== Katso myös ==
== Katso myös ==
*[[yle-dl]]
*[[yle-dl]]
*[[MTV Katsomo]]
*[[MTV]]
*[[Ruutu.fi]]
*[[Ruutu]]
*[[Videon toisto]]
*[[Videon toisto]]
*[[Nettiradiotoistimet]]
*[[Nettiradiotoistimet]]

Versio 14. maaliskuuta 2021 kello 20.52

Yle Areena ja Elävä arkisto

Käyttöliittymä selain, HTML5, Flash
Kotisivu areena.yle.fi/tv areena.yle.fi/tv/suorat/ yle.fi/aihe/elava-arkisto

Yle Areena

Yle Areena käyttää HTML5-tekniikkaa videon ja äänen välittämiseen. Suorat lähetykset ovat katsottavissa selaimella osoitteessa http://areena.yle.fi/tv/suorat/ .

Video- ja äänivirran tallentaminen

Video- tai äänivirran tallentaminen kiintolevylle voi olla kätevää erityisesti silloin, jos Areena ei yrityksistä huolimatta suostu toimimaan käytetyssä www-selaimessa tai jos nettiyhteys ei ole riittävän vakaa suoratoistoon. Tallennus onnistuu käyttämällä yle-dl-nimistä komentoriviohjelmaa.

Muistathan, että tallennus on sallittu vain omaan käyttöön. Älä laita Yleisradion ohjelmia yleiseen jakeluun.

Yle Elävä arkisto

Yle Elävä arkisto käyttää medioita kahdessa formaatissa, varhaisemmat julkaisut käyttävät Flash-playerissä toistettavaa H.264-videota ja mp3-audiota (Flowplayer-toistin) ja uudemmat arkistojulkaisut Areena-alustalle käyttävät jatkossa HTML5-soitinta.

Suorat linkit Ylen Internet-radioihin

Ylen nettiradioiden kohdalla kannattaa kokeilla toistaako soitto-ohjelma suoraan mms-virtoja. Nettiradiotoistimien virtojen toistaminen toimii suoraan ainakin seuraavissa ohjelmissa: VLC, Amarok, Xine, Banshee, Rytmilaatikko, Totem ja MPlayer. mmsh-virtojen tukea ei ole VLC for Android versiossa, koska se on eri haaraa.

Ylen radiokanavien virrat ovat:

Parempilaatuisena:


Nettiradiolähetystä voi tallentaa tiedostoon samalla tavoin kuin yksittäisiä Elävän arkiston video- ja äänileikkeitä. Tallennus keskeytetään tällöin sulkemalla ohjelma (komentorivillä näppäinyhdistelmä Ctrl+C).

Ylen radiokanavavirrat voi tallentaa esimerkiksi Ubuntu jakelussa Rytmilaatikon radion soittolistalle, joka toimii sitten suoraan yläpaneelin äänenvoimakkuus palkista. Tämä vastaa yleisimpiä saatavilla olevia pienois widget-ohjelmia.

Katso myös

Aiheesta muualla