Videon toisto

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tällä sivulla on listattu videon toistoon soveltuvia ohjelmia. Katso myös artikkelit Musiikin toisto ja DVD-elokuvat.

MPlayer ja sen edustaohjelmat[muokkaa]

GMplayer[muokkaa]

GMplayer on MPlayerin mukana toimitettava graafinen edustaohjelma (GUI). Käännettäessä Mplayeria lähdekoodista sen saa mukaan valitsimella --enable-gui

Gnome MPlayer[muokkaa]

Gnome MPlayer on yksinkertainen GTK-pohjainen edustaohjelma MPlayerille. Sisältää myös liitännäisen (Gecko Media Player) videon ja äänen toistoon www-selaimissa.

KMPlayer[muokkaa]

KMPlayer on KDE 3:lle toteutettu mediasoitin, joka osaa käyttää taustaohjelminaan mm MPlayeria, Xinea, ffmpeg:ta, ffserveria ja VDR:ää.

KPlayer[muokkaa]

KPlayer on MPlayer-edustaohjelma KDE-työpöydälle.

MPlayer[muokkaa]

MPlayer-mediasoitin sisältää tuen suurelle määrälle eri video- ja äänitiedostomuotoja. Se osaa myös toistaa esimerkiksi DVD ja VideoCD-levyjä. MPlayer on itsessään komentorivipohjainen ohjelma, mutta sille on saatavilla runsaasti graafisia edustaohjelmia.

Xine ja sen edustaohjelmat[muokkaa]

Gxine[muokkaa]

Gxine on GTK-pohjainen edustaohjelma Xinelle.

Xine[muokkaa]

Xine on suosittu DVD-, video- ja äänisoitin. Xinelle on lukuisia edustaohjelmia.

Kaffeine[muokkaa]

Kaffeine on KDE:lle tarkoitettu ääni- ja videosoitin. Kaffeine osaa käyttää sekä GStreameria että Xineä taustaohjelminaan. Tukee myös MPlayerin binäärisiä koodekkipaketteja.

Totem[muokkaa]

GNOME:n ääni- ja videosoitin. Toistaa myös DVD:t GStreamerin tai Xinen avulla. Totemille on saatavilla selainliitännäinen.

VLC[muokkaa]

VLC on mahdollisesti nykyään suosituin multimediasoitin joka tukee useimpia mediaformaatteja, mukaanlukien mm. DVD-levyt. Myös VLC:tä tukeva selainliitännäinen on saatavilla.