Keskustelu käyttäjästä:Foliohattu

Linux.fista
Versio hetkellä 23. helmikuuta 2022 kello 18.06 – tehnyt Foliohattu (keskustelu | muokkaukset) (keskustelu-sivu järjestelty aikajärjestykseen, ohjeistus-lisätty uusien kommenttien sekä aiheiden varalta)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Huomautus: Uudet aiheet aina tämän huomautuksen alapuolelle, lisää uusi aihe oman otsikon alaisuuteen, muistakaa lisätä myös allekirjoitukset --~~~~ jokaiseen kommenttiin.

Uutislinkeistä

Uutissivut-artikkelissa tuli muutama kumoaminen, ajattelin selventää asiaa. Kuten huomasittekin artikkelia päivitettiin suuresti. Poistin lakkautetut sivut, päivitin linkit https-aikaan ja järjestelin niitä. Poistin myös Slashdotin, sillä tarkoitus oli viikonloppuna lisätä kosolti uusia sivuja tuonne, kunnon remontti. Koska tulen lisäämän kasan uusia ajttelin, että hiljentyneen Slashdotin aika on ohitse. Sen kulttuurillista arvoa ei kiistä kukaan, mutta en tiedä onko sitä järkeä nostaa tuossa artikkelissa esille. Jos verrataan, niin Slashdotilla on nykyään kuukaudessa 3,5 miljoonaa käyttäjää siinä missä Redditillä(vastaava palvelu) on joka päivä 52 miljoonaa käyttäjää. Slashdotin huippuvuosistakin ollaan jo kaukana. Ei tuo periaatteessa haittaakaan tee.. katsotaan miten käy kun saan työni päätökseen, mutta jos sinulla on suurempi syy Slashdotin säilyttämiselle, kerro :)

--Aarne (keskustelu) 15. tammikuuta 2022 kello 16.34 (EET)

Suositeltavat jakelut

"Jokaisen jakelun kyllä saa sotkuun ja tuhottua kun yrittää, Arch Linuxilla on stigma vuosikymmenien takaa, mutta Manjaro on kelpo jakelu" Kukaan ei sano, että Manjaro olisi mitenkään huono jakelu, mutta se ei siitä huolimatta ole paras jakelu täysin uudelle käyttäjälle. Tähän on useampiakin syitä, joista yksi on laajalti tunnustettu ongelma Manjaron omien pakettien rinnalle AUR-pakettien asentaminen ja sitten jonkin päivityksen yhteydessä järjestelmä onkin rikki. Vähänkään kokeneempi kyllä asian helposti korjaa, mutta ei kokematon. "Ubuntu GNOME 3:n kera sekä snap-paketteineen on kaukana kevyestä jakelusta ja käyttäjäystävällisestä, Ubuntu MATE taas ei ole "hiipumassa" Aloittelijaystävällinen jakelu ei tarkoita, että jakelun tarvitsisi pyöriä minimiraudalla. GNOME pyörii jokaisessa vähänkään modernimmassa laitteessa ongelmitta ja on käytetyin, joka puhuu puolestaan ja tuo mukanaan suuren määrän käyttäjien tukea. Toisekseen MATE on GNOME 2 haarukka vuosikymmenen takaa, jonka jälkeen koodipohja on matalalla tasolla jämähtänyt paikalleen. Ulkoisia muutoksia on tehty muttei keskeisimpiin komponentteihin juurikaan. MATE on auttamatta vanhentunut, täynnä rosoisia reunoja ja optimoimattomuutta. Sen vahvuutena on tarjota sama perinteinen kokemus siihen tottuneille, mutta aloittelija se ei ole.

Huomautan myös, että Linux-jakeluja on maailmassa tuhansia, joten kaikkia ei millään voi mainita. Kaikki tämän wikin tuntemat jakelut on listattu Jakelut-artikkelissa. Sinne sopisi hyvin lisätä tietoa jakeluista, mutta tähän aloittelijoille lyhyeksi tarkoitettuun artikkeliin ei.--Aarne (keskustelu) 10. tammikuuta 2022 kello 20.58 (EET)

Toivoisin myös, että keskustellaan tästä ennen uusien muutoksien tekemistä artikkeliin.--Aarne (keskustelu) 10. tammikuuta 2022 kello 21.02 (EET)

Red Star OS

https://www.linux.fi/wiki/Keskustelu:Red_Star_OS

Vastattu. Allekirjoitukset aina mukaan sekä otsikoidakin saa, koska luettavuus. --Foliohattu (keskustelu) 10. tammikuuta 2022 kello 16.17 (EET)

Hienoa työtä. :) --Lahtis (keskustelu) 8. joulukuuta 2020 kello 21.26 (EET)

Tänään päätin hoitaa muutaman vuoden takaisen malline-mokan kerralla kuntoon --Foliohattu (keskustelu) 8. joulukuuta 2020 kello 21.42 (EET)