Ero sivun ”Clementine” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
(Nettiradiotoistimet)
Rivi 39: Rivi 39:
 
*[[Musiikkikokoelman hallinta]]
 
*[[Musiikkikokoelman hallinta]]
  
 +
{{Nettiradiotoistimet}}
 
[[Luokka:Musiikkitoistimet]]
 
[[Luokka:Musiikkitoistimet]]

Versio 13. joulukuuta 2015 kello 17.55

Clementine
Clementine.png
Käyttöliittymä Qt
Lisenssi GPLv3
Kotisivu www.clementine-player.org

Clementine on monialustainen musiikkikirjastoa hyödyntävä musiikkisoitin, joka on haarautunut Amarokin 1.4 versiosta. Se on käyttöliittymältään selkeä.

Clementine pitää musiikkiarkistosi hyvässä järjestyksessä. Se osaa soittaa monessa muodossa olevaa musiikkia mm. mp3, ogg..., ylläpitää niiden meta-tietoja ja arvosteluita, sekä tarvittaessa muuntaa tiedostoja haluttuun muotoon. Se osaa luoda automaattisesti älykkäitä ja dynaamisia soittolistoja (satunnainen, suosituimmat kappaleet, eniten soitetut, vähiten soitetut jne.). Clementine integroituu näppärästi verkosta löytyviin musiikkilähteisiin, kuten Last.fm, SomaFM, Magnatune, Jamendo ja Icecast sekä se osaa etsiä nettiradioita.

Musiikin lisäksi Clementine osaa etsiä verkosta myös muuta musiikkiin liittyvää tietoa. Se käyttää hyväkseen mm. Wikipediaa, Amazonia, Facebookia, Myspacea, last.fm:ää ja lyrics.wikia.com:ia, joista ohjelma etsii artisteista ja kappaleista monenmoista tietoa sekä levynkansikuvia, kappaleiden sanoituksia, muiden kuuntelijoiden mielipiteitä jne. Myös tiedostojen siirtäminen kannettaviin soittolaitteisiin kuten iPodiin ja iPhoneen on tehty helpoksi.

Clementine on saatavissa Windows-, Linux- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmille.

Androidille on saatavissa kaukosäädinsovellus, jolla voidaan hallita Clementineä etänä puhelimen tai tabletin avulla. Sovellus on saatavissa F-Droidista, sekä Google Playsta.

iPod

Clementine käyttää libgpod kirjastoa lukeakseen ja kirjoittaakseen iTunesDB-tietokantaa iPodissa. Klassinen iPod ja Ipod shuffle näkyy USB-massamuisti laitteena Clementinessä, mutta iPod Touch, iPhone ja iPad käyttävät eri protokollaa eli libimobiledevice kirjastoa. libimobiledevice vaatii usbmuxd käyttöä.

Asennus

Monet jakelut ovat sisällyttäneet Clementinen pakettivarastoihinsa. Asennuspaketit löytyvät kuitenkin myös ohjelman kotisivulta. Lataussivulta löytyvät asennuspaketit Ubuntu-, Debian- ja Fedora-jakeluille.

Ubuntu

Skull and crossbones.svg
Kolmannen osapuolen pakettivarastoissa on riskinsä! Asennettavat paketit ja niiden skriptit voivat tehdä järjestelmässä mitä tahansa.

Ubuntun pakettivarastoista löytyy vanhempi versio, uusimman version löydät PPA:sta.

sudo add-apt-repository ppa:me-davidsansome/clementine
sudo apt-get update
sudo apt-get install clementine

Katso myös

v  k  m
Fxemoji u1F4FB.svg Nettiradiotoistimet
 Auryo | Cantata | Clementine | Exaile | Gradio | Last.fm | Nightingale | Rytmilaatikko | Songbird | Streamtuner2