Epiphany

Kohteesta Linux.fi
Versio hetkellä 14. joulukuuta 2007 kello 13.04 – tehnyt Muep (keskustelu | muokkaukset) (mallineeseen uudempi kuva)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Epiphany
Epiphany 2.20.png
Epiphany toiminnassa
Käyttöliittymä GTK
Lisenssi GPL
Kotisivu gnome.org/projects/epiphany/
Lähdekoodi Lähdekoodia ei ole määritelty

Epiphany on GTK:lla toteutettu GNOME-projektin virallinen www-selain. Se käyttää sivujen renderöintiin Mozilla-projektin Gecko-moottoria. Epiphanyn kehityksessä on painotettu selkeyttä, helppokäyttöisyyttä ja GNOMEn käyttöliittymäsuosituksia. Siinä voi käyttää runsaasti saatavilla olevia Mozilla-liitännäisiä.

Kirjanmerkit

Epiphanyn kirjanmerkit on totetutettu useimmista muista selaimista poikkeavalla tavalla. Kirjanmerkkejä ei järjestellä kansioittain, vaan liittämällä niihin erilaisia tunnistetekstejä. Sama tunniste voi olla useammassa kirjanmerkissä ja yhteen kirjanmerkkiin voidaan yhdistää useampi tunniste. Epiphanyn kirjanmerkkivalikko lajittelee automaattisesti itsensä tunnisteiden mukaan kansioiksi.

Laajennokset

Epiphany muistuttaa monessa suhteessa Firefoxia, mutta Firefoxin laajennokset eivät siinä toimi. Epiphanyssa on kuitenkin oma laajennusjärjestelmänsä, johon useita hyödyllisiä laajennuksia tarjoava epiphany-extensions -paketti löytyy useimmista Linux-jakeluista. Paketista löytyy muun muassa mainoksia piilottava Ad Blocker -laajennus sekä hiirieleet tarjoava laajennus.

Katso myös

  • Galeon, Epiphanyn edeltäjä GNOMEn virallisena selaimena

Aiheesta muualla