Mozilla

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mozilla

Perustettu 2003
Toimiala ohjelmistot
Alkuperämaa Yhdysvallat
Kotipaikka Kalifornia
Kotisivu mozilla.org
Avoin koodi github.com/mozilla/
Linux.fi-wikissä artikkelit käsittelevät yleensä aihettaan siltä osin, kuin se koskee Linuxia ja avoimia/vapaita ohjelmistoja. Yleisluontoisemman artikkelin tästä aiheesta löydät tietosanakirja Wikipediasta.

Mozilla tai Mozilla Foundation on voitoa tavoittelematon yhteisö, sekä yritys, joka kehittää muun muassa Mozilla Firefox -verkkoselainta, Mozilla Thunderbird -sähköpostiohjelmaa ja Mozilla Sunbird -kalenteria.

Mozilla on myös 1998-2005 julkaistun, Netscapen lähdekoodiin pohjautuvan Mozilla Application Suite-selainpaketin nimi. Mozilla-projekti lopetti selainpaketin kehityksen voidakseen keskittyä Firefoxin ja Thunderbirdin kehittämiseen. Ulkopuolinen kehittäjäryhmä on sittemmin jatkanut Mozillan kehitystä SeaMonkey-nimen alla.

Nämä ohjelmistot ovat vapaita, mutta nimet ovat rekisteröityjä tavaramerkkejä, joiden käyttö edellyttää melko tiukan ohjeiston noudattamista. Tästä syystä muun muassa Debian julkaisee ohjelmat eri nimillä (Iceweasel, icedove ja iceape*), jolloin suuristakaan muutoksista ei tarvitse neuvotella Mozillan kanssa.