Ero sivun ”IP” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(lisää, perustietoa)
p
 
(3 välissä olevaa versiota 3 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
{{perustietoa}}
{{perustietoa}}


IP (Internet Protocol) on verkkokerroksen protokolla, joka huolehtii IP-tietoliikennepakettien toimittamisesta perille Internet-verkossa. IP-protokollasta on nykyään käytössä kaksi versiota: [[IPv4]] ja [[IPv6]].
''Katso myös artikkeli [[ip]]-nimisestä verkkoasetustyökalusta.''


==Aiheesta muualla==
'''IP''' (Internet Protocol) on verkkokerroksen protokolla, joka huolehtii IP-tietoliikennepakettien toimittamisesta perille Internet-verkossa. IP-protokollasta on nykyään käytössä kaksi versiota: [[IPv4]] ja [[IPv6]]. IP-tietoliikennepaketit toimitetaan perille [[IP-osoite|IP-osoitteiden]] perusteella. Verkkotunnuksien muuttamisesta IP-osoitteiksi vastaa [[DNS]]-järjestelmä.
*[[wikipedia:fi:IP|IP Wikipediassa]]


[[Luokka:Verkko]]
[[Luokka:Verkko]]

Nykyinen versio 6. marraskuuta 2015 kello 23.12

Tux.png
Linux.fi-wikissä artikkelit käsittelevät yleensä aihettaan siltä osin, kuin se koskee Linuxia ja vapaaohjelmistoja. Yleisluontoisemman artikkelin tästä aiheesta löydät tietosanakirja Wikipediasta.

Katso myös artikkeli ip-nimisestä verkkoasetustyökalusta.

IP (Internet Protocol) on verkkokerroksen protokolla, joka huolehtii IP-tietoliikennepakettien toimittamisesta perille Internet-verkossa. IP-protokollasta on nykyään käytössä kaksi versiota: IPv4 ja IPv6. IP-tietoliikennepaketit toimitetaan perille IP-osoitteiden perusteella. Verkkotunnuksien muuttamisesta IP-osoitteiksi vastaa DNS-järjestelmä.