Nettiradiotoistimet

Linux.fista
Versio hetkellä 23. maaliskuuta 2015 kello 12.36 – tehnyt 213.216.244.213 (keskustelu) (→‎Aiheesta muualla)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Useat Internetissä esillä olevat radiokanavat tarjoavat lähetyksiään netissä. Lähetykset ovat kuultavissa tosiaikaisena äänivirtana (englanniksi streaming). Tällä sivulla esitellään tarkemmin musiikkitoistimia, joissa on mukana nettiradioiden kuunteluominaisuus.

Clementine

Clementine on monialustainen musiikkikirjastoa hyödyntävä musiikkisoitin, joka on haarautunut Amarokista. Se on käyttöliittymältään selkeä ja siinä on mm. nettiradio-ominaisuudet.

Exaile

Exaile soittamassa nettiradiota.

Exaile on GTK-pohjainen musiikkitoistin, joka on kirjoitettu Python-kielellä. Ohjelmassa on hyvät nettiradio ominaisuudet (shoutcast) ja se hallitsee myös musiikkikokoelman hallinnan, albumikuvituksen ja sanoituksien etsinnän sekä tukee monia kannettavia mediasoittimia, kuten MP3-soittimia.

Rytmilaatikko

Rhythmbox musiikkitoistin Unityssä

Rytmilaatikko (engl. Rhythmbox) on GTK-pohjainen musiikkitoistin. Siinä on edistynyt soittolistojen hallinta ja haku. Rhythmboxin käyttöliittymä on muiden GNOME-ohjelmien tapaan yksinkertainen ja selkeä. Rhythmbox osaa keskustella joidenkin kannettavien musiikkisoittimien kanssa suoraan ja hakea levyjen kansikuvia Internetistä. Lisäksi Rhythmboxista käsin pystyy suoraan toistamaan Magnatune-, Ubuntu Onen ja Jamendo-musiikkisivustojen tarjontaa. Myös Ylen radiovirtojen kuuntelu tällä onnistuu. (ohje)

Songbird

Songbird on avoin, GPLv2-lisensoitu ja alustariippumaton mediasoitin ja musiikkikirjaston hallintaohjelma. Sen ominaisuuksiin kuuluvat mm. integroitu www-selain sekä Firefoxista tuttu liitännäisten asennustapa. Songbird tukee myös monia mediasoittimia, mm. iPodia ja eri liitännäisiä, mm. LastFM, 7 digital Music Store ja Shoutcast -nettiradiokanavia. Varsinaiseen tiedostojen toistoon käytetään GStreameria.

Katso myös

Aiheesta muualla