Ero sivun ”OpenSSL” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Sivun sisältö korvattiin sisällöllä ”HYVÄSTI NUSSIJAT”)
(Kumottu muokkaus #23514, jonka teki ARTTUSN WIHOWIIMEINEN MARSSI TÄYTIN TOIVEENNE PÄÄSETTE NYT EROON MUSTA!!!!!!!! ([[User talk:ARTTUSN WIH)
Rivi 1: Rivi 1:
HYVÄSTI NUSSIJAT
+
OpenSSL avoimen lähdekoodin on työkalu [[SSL]] v2/v3- ja [[TLS]] v1 -protokollien käsittelyyn. Sen avulla on myös mahdollista mm. luoda ja hallita julkisia ja yksityisiä salausavaimia, X.509-sertifikaatteja, laskea tarkistussummia ja käsitellä S/MIME-allekirjoitettuja tai -salattuja sähköposteja. [[HTTPS]]-salattu verkkosivusto voidaan toteuttaa OpenSSL:n ja esimerkiksi [[Apache]]n avulla. [[OpenVPN]] on OpenSSL:n avulla toteutettu, avoin [[VPN]]-protokolla.
 +
 
 +
==Katso myös==
 +
*[[Apache-ssl]]
 +
 
 +
==Aiheesta muualla==
 +
*[http://www.openssl.org/ OpenSSL:n kotisivu]
 +
 
 +
[[Luokka:Verkko]]
 +
[[Luokka:Tiedonsiirto]]

Versio 26. lokakuuta 2008 kello 11.28

OpenSSL avoimen lähdekoodin on työkalu SSL v2/v3- ja TLS v1 -protokollien käsittelyyn. Sen avulla on myös mahdollista mm. luoda ja hallita julkisia ja yksityisiä salausavaimia, X.509-sertifikaatteja, laskea tarkistussummia ja käsitellä S/MIME-allekirjoitettuja tai -salattuja sähköposteja. HTTPS-salattu verkkosivusto voidaan toteuttaa OpenSSL:n ja esimerkiksi Apachen avulla. OpenVPN on OpenSSL:n avulla toteutettu, avoin VPN-protokolla.

Katso myös

Aiheesta muualla