Ero sivun ”Red Hat Linux” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (Kumottu muokkaus 54438, jonka teki Aarne (keskustelu) -- se, että hajoitetaan kaikki artikkelit irralleen toisistaan, erillisiksi vaikea löytöisiksi on wikin toimintaperiaatteita vastaan, sarjamalline tässä on juurikin tätä varten)
Merkkaus: Kumoaminen
(Käy aiheesta keskustelua: https://linux.fi/wiki/Keskustelu_mallineesta:Red_Hat_Enterprise_Linux)
Merkkaus: Kumoaminen
Rivi 28: Rivi 28:
*[https://fedoraproject.org/wiki/History Red Hat Linuxin historia]
*[https://fedoraproject.org/wiki/History Red Hat Linuxin historia]
*[https://distrowatch.com/table.php?distribution=redhat Red Hat Linux Distowatchissa]
*[https://distrowatch.com/table.php?distribution=redhat Red Hat Linux Distowatchissa]
{{redhat}}


[[Luokka:Keskeytyneet jakelut]]
[[Luokka:Keskeytyneet jakelut]]


[[pl:Red Hat]]
[[pl:Red Hat]]

Versio 7. helmikuuta 2022 kello 15.18

Red Hat Linux

Julkaisija Red Hat
Viimeisin versio 9  / 2003-03-31
Pakettienhallinta RPM
Tila Elinkaaren päässä
Arkkitehtuurit x86, sparc64, alpha
Äitijakelu ei ole
Kotisivu redhat.com

Red Hat Linux (RHL) oli Red Hat yrityksen 1994-2003 julkaisema Linux-jakelu. Ensimmäinen versio julkaistiin 3. marraskuuta 1994, jossa oli ensimmäistä kertaaa käytössä Perl-kielellä ohjelmoitu RPM-paketinhallinta (Red Hat Package Management, yhtiön nimeä yritettiin myöhemmin häiventää jotta formaatti olisi levinnyt dominoivaan asemaan) joka oli uutta monelle Slackware jakelusta siirtyvälle käyttäjälle. Julkaisun aikoihin kilpailevalla Debianilla oli jo oma vastaava hallintajärjestelmä käytössään.

Viimeinen versio (9) julkaistiin 31. maaliskuuta 2003, jonka jälkeen Red Hat siirtyi julkaisemaan kahta erillistä jakelua, suurelta osin yhteisön kehittämää ja ilmaiseksi jaeltavaa Fedora Corea (nykyisin Fedora Linux) sekä kaupallisilla tukipalveluilla varustettua Red Hat Enterprise Linuxia (RHEL). Red Hat Linux oli pitkään yksi suosituimmista jakeluista (kiistanalaisesti jopa suosituin).

Red Hat Linuxiin pohjautuvia jakeluita ovat mm. Mandriva (ent. Mandrake), Yellow Dog Linux, ASPLinux sekä suomalainen LBA-Linux (ent. SOT Linux/Best Linux).

Red Hat Linuxin ja saman yrityksen Enterprise Linuxin lyhenteet (RHL, RHEL) ja toisinaan jopa täydet nimet aiheuttavat sekaannusta keskustelijoissa jos ne esiintyvät samassa yhteydessä, vaikka kyse on eri tuotteista ja aikakaudesta.

Aiheesta muualla