Ero sivun ”WebKit” versioiden välillä

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p (käytössä epiphanyssa)
 
(4 välissä olevaa versiota 2 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
WebKit on mm. [[Gnome]]n [[Epiphany]]-selaimessa, [[Apple]]n [[Safari]]ssa, [[Symbian]] S60:ssa ja [[Google Chrome]]ssa käytettävä [[selainydin]]. Se perustuu [[Konqueror]]in [[KHTML]]-ytimeen ja on saatavissa [[LGPL]]- ja [[BSD-lisenssi|BSD-lisensseillä]].
+
{{Ohjelma
 +
| nimi=WebKit
 +
| kuva=
 +
| kuvateksti=
 +
| lisenssi=[[BSD-lisenssi|BSD]], [[LGPL]]v2.1
 +
| käyttöliittymä=
 +
| kotisivu=[https://www.webkit.org/ www.webkit.org]
 +
}}
  
==Aiheesta muualla==
+
'''WebKit''' on muun muassa [[Gnome]]n [[Epiphany]]-selaimessa, [[Apple]]n [[Safari]]ssa, [[Midori]]ssa ja [[Symbian]] S60:ssa käytettävä [[selainydin]]. Se perustuu [[Konqueror]]in [[KHTML]]-ytimeen ja on saatavissa [[LGPL]]- ja [[BSD-lisenssi|BSD-lisensseillä]].
*[http://webkit.org/ WebKitin kotisivu]
+
 
 +
==Jakeluiden suhtautuminen WebKitin päivityksiin==
 +
WebKitin ongelmaksi on muodostunut monissa [[jakelu]]issa päivitykset, sillä tällä hetkellä vain harva jakelu tarjoaa ajantasaisen version WebKitistä. WebKitin bugeja ja mahdollisia tietoturva-aukkoja korjataan Applen johdolla aktiivisesti, mutta monet jakelut ovat "jäädyttäneet" oman versionsa WebKitistä, jolloin korjaukset eivät koskaan saavu käyttäjälle asti. WebKit-pohjaisia ohjelmia käytettäessä on hyvä varmistaa että oma jakelupaketti tarjoaa uusimman version WebKitistä. [https://blogs.gnome.org/mcatanzaro/2016/02/01/on-webkit-security-updates/]
 +
 
 +
==Katso myös==
 +
* [[Blink]]
 +
* [[Gecko]]
  
 
[[Luokka:WWW-selaimet]]
 
[[Luokka:WWW-selaimet]]
 
[[Luokka:Kirjastot]]
 
[[Luokka:Kirjastot]]

Nykyinen versio 21. helmikuuta 2016 kello 16.12

WebKit

Käyttöliittymä
Lisenssi BSD, LGPLv2.1
Kotisivu www.webkit.org
Lähdekoodi Lähdekoodia ei ole määritelty

WebKit on muun muassa Gnomen Epiphany-selaimessa, Applen Safarissa, Midorissa ja Symbian S60:ssa käytettävä selainydin. Se perustuu Konquerorin KHTML-ytimeen ja on saatavissa LGPL- ja BSD-lisensseillä.

Jakeluiden suhtautuminen WebKitin päivityksiin[muokkaa]

WebKitin ongelmaksi on muodostunut monissa jakeluissa päivitykset, sillä tällä hetkellä vain harva jakelu tarjoaa ajantasaisen version WebKitistä. WebKitin bugeja ja mahdollisia tietoturva-aukkoja korjataan Applen johdolla aktiivisesti, mutta monet jakelut ovat "jäädyttäneet" oman versionsa WebKitistä, jolloin korjaukset eivät koskaan saavu käyttäjälle asti. WebKit-pohjaisia ohjelmia käytettäessä on hyvä varmistaa että oma jakelupaketti tarjoaa uusimman version WebKitistä. [1]

Katso myös[muokkaa]