Yle Areena ja Elävä arkisto

Linux.fista
Versio hetkellä 1. huhtikuuta 2015 kello 03.45 – tehnyt 213.216.244.213 (keskustelu) (nimi oikein)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yleisradion Yle Areena ja Yle Elävä arkisto on toteutettu käyttäen suljettua Flash-tekniikkaa.

Yle Areena

Yle Areena käyttää kesäkuusta 2009 alkaen Flash-tekniikkaa video- ja äänitiedostojen välittämiseen. Palvelun käyttö edellyttää Adoben Flash-selainlaajennoksen versiota 9.0.115.0 (9 Update 3) tai uudempaa.

Useimmista muista Flash-videopalveluista poiketen Areenan tiedostot eivät katselun aikana tallennu koneelle välimuistiin. Tämä asettaa suurempia vaatimuksia verkkoyhteyden nopeudelle, mutta mahdollistaa toisaalta tiedoston sujuvamman kelaamisen.

Lähetettävä video on Flash Video -säiliömuodossa. Videokoodekkina käytetään H.264:ta ja äänikoodekkina AAC:tä, videon bittinopeus on 600kbps. Äänitiedostot ovat MP3-muodossa ja niiden bittinopeus on 128kbps. Video- ja äänivirran välittämiseen verkon yli käytetään RTMP-protokollaa.

Video- ja äänivirran tallentaminen

Video- tai äänivirran tallentaminen kiintolevylle voi olla kätevää erityisesti silloin, jos Areena ei yrityksistä huolimatta suostu toimimaan käytetyssä www-selaimessa. Koska video- ja äänivirrat eivät tallennu välimuistiin, ei niitä myöskään voi tallentaa kiintolevylle tavanomaisella menetelmällä. Tallennus onnistuu kuitenkin käyttämällä yle-dl-nimistä komentoriviohjelmaa.

Muistathan, että tallennus on sallittu vain omaan käyttöön. Älä laita Yleisradion ohjelmia yleiseen jakeluun.

Yle Elävä arkisto

Yle Elävä arkisto käyttää heinäkuusta 2010 alkaen Flash-tekniikkaa video- ja äänitiedostojen välittämiseen. Palvelun käyttö edellyttää Adoben Flash-selainlaajennoksen versiota 9.0.115.0 (9 Update 3) tai uudempaa.

Suorat linkit Ylen Internet-radioihin

Ylen nettiradioiden kohdalla kannattaa kokeilla toistaako soitto-ohjelma suoraan mms-virtoja. Virtojen toistaminen toimii suoraan ainakin seuraavissa ohjelmissa: VLC, Amarok, Xine, Banshee, Rytmilaatikko, Totem ja MPlayer. Yleisradion Radio ohjelmien kuuntelu, lataus ja tilaus sivulta löydät myös RTSP ja M3PU-virrat kaikille radiokanaville.

Ylen radiokanavien virrat ovat:


Nettiradiolähetystä voi tallentaa tiedostoon samalla tavoin kuin yksittäisiä Elävän arkiston video- ja äänileikkeitä. Tallennus keskeytetään tällöin sulkemalla ohjelma (komentorivillä näppäinyhdistelmä Ctrl+C).

Ylen radiokanavavirrat voi tallentaa esimerkiksi Ubuntu jakelussa Rytmilaatikon radion soittolistalle, joka toimii sitten suoraan yläpaneelin äänenvoimakkuus palkista. Tämä vastaa yleisimpiä saatavilla olevia pienois widget ohjelmia.

Ylen lähetykset ovat myös saatavissa widget muotoisina ilmaisina ohjelmina myös Androidille Google Play:n [1] osoitteesta.

Muita Flash pohjaisia videopalveluita

Videopalvelut, jotka käyttävät Flashia ja toimivat, kun asennat Flashin:

Katso myös

Aiheesta muualla