Boxee

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkeli sisältää vanhentunutta tietoa. Se on säilytetty historiallisista syistä, mutta sitä ei kannata yrittää päivittää. Sisältöä voi hyödyntää muilla sivuilla sen ajantasaisilta osin.

Boxee

Käyttöliittymä SDL
Lisenssi GNU GPL 3
Kotisivu http://boxee.tv

Boxee on mediakeskusohjelmisto Linux-, Mac Os X- ja Windows-käyttöjärjestelmällä varustetuille tietokoneille. Boxee on nykyään saatavilla vain digiboksia vastaavana laitteena. Boxee.tv on lopettanut Linux, Windows ja Mac versioiden kehityksen 31 tammikuuta 2012.

Boxee rakentuu http://boxee.tv -verkkopalveluun ja ohjelman käyttöliittymään. Boxee perustuu Xboxille kehitettyyn Kodi-ohjelmaan. Ohjelman mediakäyttöliittymä yhdistää nettivideot (Youtube), tallennetut mediatiedostot kiintolevyiltä, lähiverkkoon jaetuilta tietokoneilta ja verkkolevyiltä sekä sosiaalisen median (Facebook, Twitter).

Asennus[muokkaa]

Boxee 1.5 version Ubuntun asennuspaketit ja lähdekoodit löytyvät code.google.com kotisivuilta.

Asenna libmysqlclient16 paketti. Asenna Boxee paketti.

Käynnistä Boxee-ohjelma komentoriviltä

$ /opt/boxee/run-boxee-desktop

Boxee-sovellukset[muokkaa]

Boxee-ohjelmistolle on kehitetty useita sovelluksia, nk. Boxee Apps -sovelluksia, jotka laajentavat Boxeen ominaisuuksia ja sisältötarjontaa. Eräs esimerkki Boxee-sovelluksesta on kotimaisen tv-ohjelmien verkkotallennuspalvelun TV-kaista.fi -sovellus, sekä ruotsalainen Headweb-videovuokraamo sovellus.

Boxee-sovelluksia on noin 200 kappaletta. Boxeen sivuilta löytyy osittainen lista Boxee-sovelluksista.

v  k  m
Mediakeskusohjelmistoja
 Viihdekeskukset  Hypnotix | Kodi | LibreELEC | OSMC
 Keskeytyneet  Boxee | Moovida Media Center | OpenELEC