Digitaalikamera

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Linux.fi-wikissä artikkelit käsittelevät yleensä aihettaan siltä osin, kuin se koskee Linuxia ja avoimia/vapaita ohjelmistoja. Yleisluontoisemman artikkelin tästä aiheesta löydät tietosanakirja Wikipediasta.

Digitaalikamera on kamera, jossa perinteisen filmin tilalla on valoherkkä CMOS- tai CCD-kenno, jolla kuvan sisältämä valo/väritieto muutetaan biteiksi ja talletetaan kameran muistiin tai siihen liitetylle muistikortille.

Useimmat digikamerat näyttäytyvät tietokoneelle tavallisina USB-massamuisteina, jolloin ne voidaan liittää normaalisti tiedostojärjestelmään ja kuvia kopioida niistä tai niihin kuten mitä tahansa tiedostoja levyllä. Muussa tapauksessa voidaan kuvat yleensä kopioida järjestelmään käyttämällä gPhoto2:sta. Tällöin siirto tapahtuu yleensä PTP-protokollan avulla.

KDE- ja GNOME-työpöytäympäristöissä kameran ikoni ilmestyy yleensä automaattisesti työpöydälle tai esiin hyppää dialogi, jonka avulla kuvat voi helposti ja käyttäjäystävällisesti siirtää kiintolevylle. Homma hoituu myös komentoriviltä tai Digikamin kaltaisten ohjelmistojen avulla. Kaikissa näissä tapauksissa taustalla ovat kuitenkin yllämainitut tekniikat.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]