Euroopan vapaiden ohjelmistojen säätiö (FSFE)

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Euroopan vapaiden ohjelmistojen säätiön (Free Software Foundation Europe) toimintaan kuuluu vapaiden ja avoimen lähdekoodin ohjelmistojen (VALO) edistäminen ja VALOn käyttäjien oikeuksien turvaaminen kaikilla tasoilla. FSFE on mukana lukuisissa paikallisissa projekteissa ympäri Eurooppaa sekä myös koko EU:ta koskevissa asioissa. FSFE on EU:n tunnistama asiantuntijataho, joka on ollut mukana esim. ohjelmistopatentteihin, monopolioikeudenkäynteihin ja tietoyhteiskunnan edistämistoimenpiteisiin liittyvissä asioissa. FSFE on osallistunut myös kaikkia länsimaita maailmaa koskeviin asioihin, kuten WIPO:oon ja ACTA:aan.

FSFE on itsenäinen järjestö mutta se tekee tiivistä yhteistyötä Pohjois-Amerikan Free Software Foundationin kanssa. Järjestöllä on sisarjärjestöjä on myös Etelä-Amerikassa ja Intiassa.

FSFE on voittoa tavoittelematon yhteisö, joka muutamaa palkattua toimistohenkilöä lukuun ottamatta perustuu vapaaehtoistyöhön. Toimintaan voi osallistua liittymällä tukijaksi.

Suomen paikallisryhmä[muokkaa]

FSFE:llä on virallinen Suomen paikallisryhmä (local team). Paikallisryhmän tehtävänä on edustaa FSFE:tä Suomessa ja edistää suomalaisten ja kansainvälisten vapaiden ohjelmistojen käyttäjien ja kehittäjien tiedonvaihtoa ja yhteistyötä. Paikallisryhmä toimii myös suomenkielisenä mediakontaktina sekä asiantuntijalähteenä suomalaisille päätöksentekijöille ja erityisesti europarlamentaarikoille.

Suomen ryhmän tiedot löytyy sivulta http://fsfe.org/fi/

Aiheesta muualla[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]