Jagged Alliance 2

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jagged Alliance 2

Käyttöliittymä SDL
Lisenssi SFI-SCLA
Kotisivu ja2-stracciatella.github.io
Lähdekoodi github.com/ja2-stracciatella/
Jagged Alliance 2

Jagged Alliance 2 on klassikkopeli vuodelta 1999. Se on saatavissa myös eri käännöksinä Linuxille. Pelin ideana on ohjata palkkasoturien ryhmää läpi väkivaltaisen Arulcon maan. Arulcoa hallitsee diktaattori Deidranna, joka ei pidä palkkasoturien läsnäolosta. Pelissä joutuukin jatkuvasti taistelemaan Deidrannan joukkoja vastaan. Vastustajiksi löytyy myös eksoottisia eläimiä ja olioita sekä paikallisia rikollisia. Peli on reaaliaikainen ja vuoropohjainen. Peli on jaettu 256 sektoriin, joita voi tutkia. Pelaaja voi luoda itselleen oman johtohahmon, sekä palkata palkkasotureita. Sotureita voi varustaa tarvikkeilla ja aseilla, joita voi ostaa peliin kuuluvan läppärin avulla "internetistä". Tarvikkeet toimitaan sovittuun kenttään. Tarvikkeita ja aseita voi korjata ja muokata haluamaansa suuntaan.

Alkuperäisen Jagged Alliance 2 -pelin lähdekoodit ovat vapaassa levityksessä SFI-SCLA-lisenssillä ja niiden pohjalta on tehty useita käännöksia Linuxille. Uusimpaan versioon on korjattu alkuperäisen pelin virheitä ja tehty useita parannuksia. Pelaamiseen tarvitaan alkuperäisen pelin CD-levyjen tiedostot.

Asennus[muokkaa]

Pelistä on olemassa useampia versioita, joita tässä esitellään. Vanhin ensimmäisenä, uusin viimeisenä.

Loki installer[muokkaa]

Jagged Alliance 2 - Loki Softwaren asennusohjelma

Loki Softwaren asennusohjelman käyttö tapahtuu lataamalla ohjelman kotisivulta jagged.alliance2_1.06b-english-2.run niminen tiedosto, sekä suorittamalla se.

Ja2-stracciatella v0.12.352 - Walnut[muokkaa]

Alkuperäistä lähdekoodin siivous ja muutos hanketta ohjasi Tron vuodesta 2006. Hän teki loistavaa työtä Jagged Alliance 2 pelin puhdistamiseksi. Työ oli massiivinen. Yli 7000 kommenttia löytyy SVN svn://tron.homeunix.org/ja2/trunk lähdekoodivarastosta, jota ei ole enää olemassa, mutta sen lähdekoodi on kloonattu GitHubiin. Valitettavasti kehitys loppui vuonna 2010. Gennady Trafimenkov jatkoi kehitystyötä sen jälkeen Bitbucketissa. Nykyisin projekti on siirretty Githubiin, jossa kehitystä jatketaan .

JA2-Stracciatella Continued[muokkaa]

Tämä on jatkoprojekti JA2-Straccianille. Pelistä on saatavissa 32- ja 64-bittiset Debian paketit jatkokehittäjän kotisivulta. Uusimmat (vuoden 2020) lähdekoodit löytyvät GitHubista.

Lähdekoodeista kääntäminen[muokkaa]

Pelin voi kääntää myös lähdekoodeista. Lähdekoodeista kääntäminen tapahtuu näin.

git clone https://github.com/ja2-stracciatella/ja2-stracciatella.git 
make

Pelin käynnistys parametreillä tapahtuu

cd ja2-stracciatella
./ja2 -res 1024x768 -fullscreen

Data ja ini tiedostot sijaitsevat JA2 kansiossa kotihakemistossasi.

Data tiedostot[muokkaa]

Kaikki pelin data-tiedostot pitää kopioda alkuperäiseltä windows asennukselta, jonka voi tehdä esimerkiksi Wineä käyttäen tai PlayOnLinuxille räätälöidyllä asennusohjelmalla.

~/.ja2/ja2.ini tiedoston sisältö on esimerkiksi:

#Tells ja2-stracciatella where the binary all datafiles are located
data_dir = /home/user/TalonSoft/Ja2/

Ja pelin tiedostot pitää olla tallennettu näin että peli löytää tiedostot.

/home/user/TalonSoft/Ja2/data/

data tiedostojen muuttaminen pienikirjaimisiksi onnistuu yhdellä käskyllä.

cd ~/TalonSoft/Ja2/data/
rename 'y/A-Z/a-z/' *

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]