KeePassX

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
KeePassX
KeePassX logo.png
Käyttöliittymä Qt
Lisenssi GPLv2+
Kotisivu keepassx.org
Lähdekoodi Lähdekoodia ei ole määritelty

KeePassX on salasanojen hallintaan tarkoitettu ohjelma, joka tallentaa tiedot vahvasti salattuun tietokantaan. Tietokanta salataan joko AES (Rijndael) tai Twofish salausalgoritmilla käyttäen 256 bittistä avainta. Tietokannan salauksessa käytetään salasanaa, avaintiedostoa tai niiden yhdistelmää. KeePassX sisältää myös tehokkaan salasanojen generointityökalun vahvojen salasanojen luontiin joka hyödyntää hiiren liikkeistä ja satunnaisista näppäinten painalluksista saatavaa dataa.

KeePassX on alun perin Windowssille tehdyn KeePass-ohjelman haarautus, sillä KeePass-ohjelmasta löytyy vain epävirallisia versioita Linuxille. KeePassX on tosin käännetty myös Windowssille ja Mac OS X:lle.

Versiot[muokkaa]

Monen vuoden kehityksen jälkeen KeePassX:stä julkaistiin 2-sarjan vakaa versio 2.0.[1] Ohjelma kirjoitettiin alusta alkaen uudelleen ja se käyttääkin tietokannassa uutta .kdbx -tiedostopäätettä. Vanhan .kdb -muotoisen tietokannan voi muuntaa KeePassX:llä suoraan uuteen muotoon, mutta sitä ei voi muuntaa takaisin.

Joulukuussa 2015 huomattiin että KeePassX 2.0 korruptoi vanhasta versiosta tuotuja tietokantoja joissain tapauksissa. Kannattaakin ottaa varmuuskopio vanhasta tietokannasta ennen kuin päivittää KeePassX:n uuteen versioon.[2]

Asennus[muokkaa]

KeePassX löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta nimellä keepassx. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.

Aiheesta muualla[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]

v  k  m
Salasanojen hallinta
Encryptr | KeePass | KeePassX | KeePassXC | pass