Keskustelu:WLAN-kortit

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä sivu on tarkoitettu korvaamaan sivu Langattomat verkkolaitteet. Se on vielä kesken.

Sivun tarkoitus on listata Linuxissa toimivat WLAN-laitteet, parhaiten tuetut ensimmäiseksi. Koska useat eri nimillä myytävät laitteet käyttävät samoja piirisarjoja, tehdään ensin pääjako piirisarjojen mukaan. Jokaisen piirisarjan alle listataan kyseistä piirisarjaa käyttäviä laitteita.

Laitekohtaiset asennus- ja käyttöohjeet laitetaan omille sivuilleen, jotta tämä sivu säilyisi mahdollisimman selkeänä ja helposti muokattavana.

Käykö asianosaisille, että siirrän tämän artikkelin (esimerkiksi) nimelle WLAN-kortit? Käsite langaton verkkolaite kun sisältää muutakin kuin pelkän WLANin (kuten vaikkapa Bluetoothin), eikä luettelokaan oikein ole sopiva termi artikkelille, johon on käytännössä pakko lisätä myös yleisohjeita esimerkiksi korttien tunnistuksesta ja ajurien asentamisesta. -- Yleisesti ottaenhan tämän artikkelin sisältö on jo melko hyvällä tasolla, eikä siitä puutu paljoakaan sellaista, mitä vanhassa artikkelissa on ja joka toisaalta ei ole liian ajankohtaista vaatiakseen jatkuvaa ylläpitoa. --Pb 1. maaliskuuta 2008 kello 21.49 (EET)
Sopii, luettelo ei tosiaan sovi tähän hyvin ja se olikin alunperin lähinnä työnimi tälle uudelle sivulle. Mietin siirtoa jo aiemmin mutta se jäi tekemättä. --Heikki 1. maaliskuuta 2008 kello 22.17 (EET)
Siirretty. --Pb 1. maaliskuuta 2008 kello 22.46 (EET)

Oma PCI-paikkaan menevä D-link-korttini toimi Ubuntussa suoraa ilman pienintäkään säätämistä. lspci ilmoittaa piirisarjan olevan RaLink RT2561/RT61 rev B 802.11g. --Ape 7. huhtikuuta 2009 kello 15.54 (UTC)

Rt2x00-ajurilla mitä ilmeisimminkin. --Pb 7. huhtikuuta 2009 kello 17.59 (UTC)