Keskustelu Linux.fista:Lisenssi

Kohteesta Linux.fi
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Nythän tämä CC2.5-lisenssi on jo ollut jonkin aikaa "käytössä" (eli lisenssisivulla on niin lukenut), joten päätimme lukita lisenssisivun (itse asiassa muuttaminen nyt toiseen lisenssiin varmaan rikkoisikin periaatteessa CC2.5-lisenssiä). Edelleen voi asiasta tietysti keskustella ja muuttaminen on toki mahdollista. Lisenssisivu on tästä lähtien suojattu muokkauksilta.

Eli tähän voitte haukkua tai sanoa, "hyvä on, tehdään näin". --Heikki 6. marraskuuta 2005 kello 20:34:07 (EET)


Valitsin Creative Commonsin Suomen sivuilta "Nimi mainittava" -lisenssin. Wikin idean mukaisesti tähän saapi sitten vaihtaa lisenssin jos siltä tuntuu, olkoon tämä ensimmäinen ehdotus. Kun lisenssikeskustelu on saatettu loppuun, niin ylläpitäjän lienee syytä lukita tämä sivu. Tai lisätä lisenssikuvake joka sivulle Wikipedia-tyyliin. Ylläpitäjä ehdotti tällaista menettelyä, että lisenssisivu tehtäisiin tähän tyyliin. Koitetaan hoitaa homma, kahvihuoneessa on jo lisenssikeskustelua kovasti käyty. --Maakuth 13. syyskuuta 2005 kello 18:30:13 (EEST)

Ulkopuolisen huomautus: jos nimenomaan tuon Creative Commonsin lisenssin haluatte, niin ottakaa sen uusin versio, 2.5. Merkittävin ero niiden välillä on se, että uudemmalla lisenssillä julkaistuja juttuja saa käyttää myös saman lisenssin myöhemmillä versioilla. [1]. Tällä on väliä, koska lisenssin 3.0-versiosta ollan kehittämässä sellaista, joka on Debian-projektin mielestä oikeasti vapaa eli heidän käytettävissään.[2] Ja 2.5:n pitäisi olla sanamuodoltaan eli laillisesti täsmällisempi kuin 1.0:n. Tai voittehan te julkaista sivut molemmilla lisensseillä. Mikäli valitsette tällaisen lisenssin, niin poistakaaa lopuksi Wikipediasta kopioitu materiaali ja kääntäkää vaikka tekstiä LinuxQuestions-wikistä.
Wikipediasta peräisin oleva materiaalihan ei ole enää kovastikaan käytössä, vaan etusivulla olevat perustietolinkit on ohjattu wikipediaan. LinuxQuestions-wikin suomentamista voisi harkita. --Maakuth 10. lokakuuta 2005 kello 20:13:59 (EEST)


Olisikohan GFDL sittenkin paras. Se kun tuntuu olevan useimmissa wikeissä. Ja GNU:tahan kannattaa aina suosia. ;-)

Eihän GNU:n pitäisi olla mikään pyhä lehmä. Arvioisin, että erilaiset Creative Commons lisenssit ovat wikeissä yleisempiä kuin GFDL. En osaa tosin sanoa, kumpi on yleisempi, GFDL vai cc-by-sa. Mutta joka tapauksessa GFDL ei ole ylivoimaisesti yleisempi.
Näkemuksiä GFDL:ää vastaan.

Latoinpa CC Nimi mainittava 2.5:n. GFDL ei taida olla oikein vaihtoehto. SAL-FAQ on lisensoitu GNU GPL:llä, tässä ei oikein vielä saavuteta yhteensopivuutta. Olisi mainio juttu jos asioita voisi tuoda SAL-FAQista tänne. Tästä pitäisi keskustella SAL-FAQin ylläpidon kanssa. --Maakuth 10. lokakuuta 2005 kello 19:51:12 (EEST)

Semmosta kommenttia on tullut, että CC:ssä huono puoli on "mainostuspakko".. Etsitäänpä uutta lisenssiä. --Maakuth 11. lokakuuta 2005 kello 21:49:29 (EEST)

Creative Commonsin 2.5-linsessillä teoksen voi ottaa nimiinsä myös työryhmä kuten Linux.fi-wiki. Eli kaikkien kirjoittajien sijaan mainitaan vain työryhmän nimi. Tai sitten voidaan lisäksi sallia, se että tekijän tai työryhmän nimeä ei tarvitse mainita teosta käytettäessä. Mainostuspakko tarkoittaa käsittääkeeni sitä, että kaikkien edeltävien niiden teosten tekijöiden nimet, joista nykyinen teos on lainannut, on mainittava. Tämä ei ole Creative Commonsin lisenssejä käytettäessä totta. On vain mainittava ne tekijät, joiden työn jälki näkyy (näkyminen on vähän epämääräinen juttu, vrt normaali teoskynnys) nykyisessä teoksessa. Tai sitten voi pyytää mainitsemaan vain työryhmän ja mahdollisesti vaatia työryhmän sivuille linkittämistä, jos uusi teos julkaistaan Intenetissä. Tekijä(t) tai työryhmä on mainittava siten kuten hyvä tapa vaatii. -85.76.146.129 15. lokakuuta 2005 kello 17:55:31 (EEST)