Keskustelu luokasta:Pelit

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Minun mielestä olisi järkevää tehdä tuosta "Kaupalliset pelit" -linkistä pelien alaluokka, aivan kuten on "Terminaalipelit". Tuossa aakkoslistassa olisi sitten vain pelit eikä se sekoittuisi niihin. Voisiko joku ylläpitäjä toteuttaa tämän?

Liekö tuo kovin järkevää ennenkö kaupallisista peleistä kertovia artikkeleita on olemassa? Yleensähän tällaiset luokittelut kannattaa tehdä siinä vaiheessa kun oikea tarve niille ilmaantuu. --Maakuth 28. syyskuuta 2007 kello 18.59 (EEST)
Tosiaan minustakin tällä hetkellä artikkeleita voi laittaa luokkaan Pelit. Jos niitä tulee useampia, voidaan luokittelua harkita. Ja kyseessä on wiki, joten ylläpitäjiä ei tarvita luokitteluun, vaikka onkin hyvä yrittää saada aikaan yhteisymmärrys keskustelusivuilla.
Lisäksi jako kaupallisiin ja ei-kaupallisiin vähän huono, eihän vapaiden ohjelmistojen tarvitse olla ei-kaupallisia. Ehkä ennemminkin Windows-pelit-luokka olisi parempi? Toisaalta onhan meillä jo nyt Luokka:Ohjelmat Winellä. --Heikki 28. syyskuuta 2007 kello 19.15 (EEST)

Okei itse tulkitsin tilanteen hieman väärin. Nuo linkithän vievät tuolla "kaupalliset pelit" sivulla muille sivustoille. Joka tapauksessa, ei ole mielestäni järjestelmällisen näköistä, että moinen linkki ylipäätään on tuolla pelien seassa. Pitäisikö se sitten poistaa, tai siirtää jotenkin erilailla näkyväksi, en tiedä. Mutta eikö se teistäkin ole sekavan näköisesti nyt kun on tuolla aakkosten seassa? Eli siellä tulisi olla selkeä lista peleistä. No joo, otsikossa kyllä lukee, että pelejä ja pelaamista koskevat sivut. Silti nykyinen tilanne mielestäni hämää...

Kyllä se on meillä ollut muissakin luokissa käytäntönä että aiheeseen liittyviä artikkeleita. Esim. Ohjelmat-luokassa on artikkeli Ohjelmien asentaminen ja muuta vastaavaa. En nyt keksi missä muussakaan tuolle artikkelille olisi looginen paikka. --Maakuth 28. syyskuuta 2007 kello 20.27 (EEST)

Joo, siellä todella on vastaavanlainen tilanne. Ehkä se sitten voi olla ihan ok noin. Kiitos vastauksista.

Voisiko noihin peleihin tehdä pelejä koskevia alaluokkia. esim. strategiapelit, toimintapelit, urheilupelit... Alkanut kertyä useampia. Olisi varmaan helpompi löytää tietyn alaluokan pelejä sivulta. -Lahtis 1. Tammikuuta 2009 kello 05.00 (EEST)

Tuo voisi tosiaan selkeyttää navigointia. --Pb 17. tammikuuta 2009 kello 12.43 (UTC)

Pelit luokkia[muokkaa]

alaluokkia peleihin

  * Ajopelit 
  * Opetuspelit
  * Palvelinselainohjelmat 
  * Roolipelit 
  * Räiskintäpelit 
  * Simulaatiopelit
  * lentosimulaattoripelit
  * lennokkisimulaattoripelit)
  * Strategiapelit 
  * Taitopelit 
  * Pulmapelit (kuulapelit, pallopelit)
  * Tekstipohjaiset pelit 
  * Terminaalipelit 
  * Kauhupelit
 

Sitten pelipaketit Kde:n ja Gnome:n pelipaketit.

-Lahtis 20. Tammikuuta 2009 kello 23.54 (EEST) muokattu -Lahtis 22. Tammikuuta 2009 kello 18.48 (EEST)