Linux-aiheiset podcastit

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Linux-aiheisia podcasteja. Podcastit ovat Internetin kautta yleensä MP3- tai Ogg Vorbis -muodossa levitettäviä radio-ohjelmia, joita voi ladata joko suoraan tekijän web-sivulta tai tilata RSS-syötteen kautta.

Suomenkielisiä[muokkaa]

  • LinuCast: Linux-aiheinen joka toinen keskiviikko nauhoitettava paneelikeskustelu-podcast.
  • Radio Neukkula: Avointa lähdekoodia, musiikkia, elokuvia ym. käsittelevä podcast. Ei ole päivitetty muutamaan vuoteen.

Englanninkielisiä[muokkaa]

Vuodesta 2003 julkaistu amerikkalainen, viikoittain päivittyvä podcast.

Lottalinuxlinks.com-sivuston podcast. Sisältää mm. eri Linux-ohjelmien arvosteluja.

Amerikkalainen, erityisesti aloitteleville Linux-käyttäjille suunnattu podcast. Sisältää toisinaan Linux-aiheisia jaksoja amerikkalaisilla radiokanavilla esitettävästä Computer America -ohjelmasta.

Amerikkalainen, yleisesti Linuxia ja avoimen lähdekoodin ohjelmistoja käsittelevä podcast. Ohjelma on jaettu kausiin ja jokaisella kaudella on tietty teema, kuten esimerkiksi tietoturva. Jokaisessa jaksossa on yleensä jokin pidempi käytännön tutoriaali.

Viikottain ilmestyvä eurooppalainen podcast. Tyyliltään melko samantapainen LugRadion kanssa.

Kahden viikon välein ilmestyvä brittiläinen podcast, joka muistuttaa tyyliltään hieman Linux Outlawsia ja LugRadiota. TuxRadar-sivusto kuuluu LinuxFormat-lehdelle, jota ei kuitenkaan mainosteta häiritsevästi podcastissa.

Amerikkalainen Linux Reality kertoo selkeällä tavalla Linux-käyttöjärjestelmän eri ominaisuuksista ja siihen liittyvistä ilmiöistä. Lähetyksiin sisältyy myös kuulijoiden vinkki- ja palauteosio. Tämän podcastin tekeminen lopetettiin sadan jakson jälkeen, mutta jaksot ovat edelleen ladattavissa kotisivuilta.

Keskustelua ajankohtaisista aiheista. Julkaistaan joka sunnuntai.

Brittiläinen vuoden 2004 alusta julkaistu, luultavasti suosituin Linux-aiheinen podcast. Ohjelmat sisältävät keskustelua ja haastatteluja ajankohtaisista aiheista ajoittain melko kovaäänisenkin huumorin säestämänä. Uusien jaksojen tekeminen on lopetettu.

Ubuntu aiheinen joka kuukausi julkaistava Full Circle Magazinen tuottama podcast.

Katso myös[muokkaa]