MadWifi

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

MadWifi on Atheroksen AR500x-piirisarjoilla [1] varustetuttuja WLAN-kortteja tukeva ajuri. MadWifi on monipuolisimpia ja toimivimpia WLAN-ajureita Linuxille. Haittapuolena on, että ajuri on osittain suljettu (se on riippuvainen suljetusta HAL:ista), mistä johtuen se ei voi sellaisenaan koskaan päätyä ytimeen.

MadWifiä korvaamaan on kehitteillä OpenHALin käyttävä, kokonaan vapaa ath5k-ajuri.

Kaupassa Atheros-piirit ovat yleisimpiä 802.11a/b/g korteissa, ja varma tuntomerkki on 108 Mbit/s-nopeuden tuki, jota muut piirisarjat eivät tue (suljettu valmistajakohtainen ratkaisu). D-Link DWL-AG520 (CardBus) ja DWL-AG520 (PCI) ovat tiettävästi hyviä vaihtoehtoja. D-Linkillä on kuitenkin ollut tapana vaihtaa korttien piirisarjoja pitäen tuotteen nimen samana, joten kannattaa olla varuillaan.

Atheroksen 802.11n-laitteita varten on erillinen ath9k-niminen ajuri.

Ominaisuuksia[muokkaa]

  • Tuki kaikille salauksille (WEP,WPA/WPA2). WPA/WPA2-tuki vaatii wpa_supplicant]]in.
  • Kaikki tilat (monitor, managed, ad-hoc ja tukiasemana toimiminen). Tukiasematila (ap eli master) vaatii hostapd Authenticator-ohjelman
  • WDS, tukiasemien liittäminen toisiinsa langattomasti verkon laajentamiseksi (siltaus)
  • SuperAG, Atheroksen valmistajakohtainen bondong-ratkaisu jolla saa 108mbit nopeuden varaamalla kaksi kanavaa
  • Mahdollisuus muodostaa kaksi virtuaalista tukiasemaa samalla kortilla. Näin voi tehdä esimerkiksi yhdellä kortilla avoimen tukiaseman vieraileville kavereille ja naapureille (kaistanleveys kuristettuna ja pääsy vain www-portteihin) sekä WPA-suojatun tukiaseman omaan käyttöön.

Aiheesta muualla[muokkaa]