Minitube

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Minitube

Musiikkivideoita Minitubesta.
Käyttöliittymä Qt
Lisenssi GNU GPL
Kotisivu http://flavio.tordini.org/minitube

Minitube on pieni ja yksinkertainen ohjelma YouTube-videoiden katseluun ilman selainta ja Flashia. Sen on kehittänyt ja julkaissut Flavio Tordini. Se kuuluu samaan kategoriaan kuin Musique ja Musictube.

Minitube on ohjelma, jolla voi katsella YouTube-videoita käynnistämättä selainta ja erityisesti käyttämättä Flash-lisäosia. Tämän vuoksi Minitube on hyvin kevyt ja virtaakin säästävä väline YouTube-videoiden katseluun.

Minitube-ohjelma on käyttöliittymältään hyvin yksinkertainen ja helppokäyttöinen. Hakukenttään kirjoitetaan hakusanat, joilla halutaan etsiä videoita YouTube-palvelusta. Ohjelma näyttää löytyneet videot soittolistana ja alkaa toistaa videoita yksi toisensa jälkeen. Soittolistan videoita voi järjestellä haluamaansa järjestykseen ja siitä voi poistaa tallenteita. Videoita voi katsella ikkunoidusti tai kokoruudulla.

Minitube kykenee näyttämään YouTube-videoita aina full-HD (1080p) kokoon saakka. Katselun lisäksi Minitubella on mahdollista myös tallentaa videot yhdellä hiiren klikkauksella omalle koneelle mpeg4-muodossa myöhempää katselua varten.

Minitube soveltuu hyvin myös lapsiperheiden käyttöön, sillä karsitun käyttöliittymän ansiosta lapsen voi melko turvallisesti jättää katsomaan sopivalla hakusanalla löytyneitä videoita pelkäämättä, että lapsi eksyy klikkailemalla arveluttaviin videoihin. Kannattaa toki itse myös vilkaista hakutulokset läpi. Ohjelma on Linuxin lisäksi saatavissa Mac Os X:lle ja Windowsille (2000/XP/Vista/7).

Asennus[muokkaa]

Minitube löytyy Ubuntulle ja Debianille 32- ja 64-bittisinä paketteina ohjelman kotisivulta.

Ubuntu[muokkaa]

Minitube löytyy Ubuntun epävirallisesta Getdeb-pakettivarastosta nimellä minitube. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]