Ero sivun ”Sessionhallintatyökalut” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 232 merkkiä poistettu ,  22. syyskuuta 2013
Rivi 54: Rivi 54:
== Onko pakko käyttää näitä työkaluja? ==
== Onko pakko käyttää näitä työkaluja? ==


Moni käyttäjä haluaisi työskennellä samaan tapaan kuin Windowsissa tai Macissakin: avata yhden ohjelman, joka hoitaa kaikki toiminnot instrumentti- ja efektipluginien sekä sisäänrakennettujen toimintojen avulla.
Ei ole. Yhä enenevissä määrin myös Linuxissa toimiviin ohjelmiin on saatavilla laadukkaita efekti- ja instrumenttiplugineja, joista kerrotaan artikkelissa [[Efekti- ja instrumenttipluginit]].
 
Myös Linuxissa on yhä enemmän mahdollisuuksia tällaiseen työskentelymetodiin. [[LV2]]- ja [[Linux VST | VST]]-pluginien lisääntynyt määrä ja nitä tukevien hostien ominaisuudet tekevät nykyään täysin mahdolliseksi tuottaa musiikkia pelkästään yhden ohjelman sisässä. Alla mainituista ainakin Ardour ja Qtractor tukevat myös sessionhallintaa, joten niiden kanssa on myös mahdollista tuottaa suurin osa materiaalista yhden ohjelman sisällä, mutta ottaa joskus tarpeen vaatiessa rinnalle vaikkapa yksittäinen standalone-syntetisaattori sessionhallintaa käyttäen.
 
* [[Ardour]] tukee kaikkia tunnettuja efektipluginformaatteja, ja sillä on helppo miksata äänitettyä musiikkia. Kolmosversio tukee myös instrumenttiplugineja ja midityöskentelyä.
* [[Qtractor]] tukee kaikkia tunnettuja audio- ja instrumenttipluginformaatteja.
* [[LMMS | LMMS:ään]] on sisäänrakennettu monia käyttökelpoisia efektejä ja instrumenttiplugineja. Lisäksi siitä löytyy tuki [[LADSPA | LADSPA-efekteille]].
* [[Digitaalinen äänitystyöasema#Kaupallisia ohjelmistoja|Kaupallisista ohjelmistoista]] ainakin Harrison Mixbus ja Renoise tarjoavat sisäänrakennettuja efektejä ja instrumentteja.






{{Musiikinteko}}
{{Musiikinteko}}
574

muokkausta

Navigointivalikko