uBlock Origin

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


uBlock Origin

Käyttöliittymä selaimen lisäosa
Lisenssi GPLv3
Kotisivu github.com/gorhill/uBlock
Lähdekoodi github.com/gorhill/uBlock

uBlock (nykyisin uBlock Origin) on lisäosa Firefox, Opera, Pale Moon, Seamonkey ja Chrome -selaimille, jolla voidaan suodattaa mainoksia nettisivuilta.

uBlock Originin käyttömahdollisuudet eivät kuitenkaan rajoitu pelkkään mainosten suodattamiseen, vaan sitä voidaan käyttää myös haitallisen sisällön, kuten seurantaskriptien ja haittaohjelmia levittävien nettisivujen suodattamiseen. Nykyisin myös mainokset ovat yleisesti käytetty haittaohjelmien levityskanava. Mainosten tullessa erillisiltä mainospalvelimilta, myös niitä käyttävät luotettavat sivustot saattavat olla saastuneita. Liitännäinen tukee Adblock Plussan tukemia estolistoja, joista EasyList ja EasyPrivacy -listat ovat valittuna automaattisesti.

Asennus[muokkaa]

Lisäosa on saatavilla Firefox, Chrome, Pale Moon, Seamonkey ja Opera -selaimille.

ublock.org[muokkaa]

ublock.org-sivusto, sekä sen tarjoama versio uBlock-lisäosasta, eivät liity mitenkään viralliseen uBlockiin. ublock.org-sivuston tarkoitus on lähinnä kerätä lahjoituksia sivua ylläpitävälle Chris Aljoudille. Oikean uBlockin kehittäjät, kääntäjät ja suodatinlistojen ylläpitäjät eivät hyödy näistä lahjoituksista mitenkään. Virallinen uBlock-projekti kieltäytyy lahjoituksista.