Ubuntu Livepatch

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ubuntu Livepatch on palvelu ja ohjelmisto, jonka avulla organisaatiot voivat korjata nopeasti Ubuntun Linux -ytimien haavoittuvuuksia. Livepatch tarjoaa ajantasaista palvelua ja vähentää ytimen riskejä.

Asiakas[muokkaa]

Livepatch on asiakaspuolen ohjelmisto, joka toimii yksittäisissä koneissa ja tarkistaa säännöllisesti ytimen korjaustiedostojen saatavuuden. Kun korjaustiedosto tulee saataville, se ladataan automaatisesti, tarkistetaan ja asennetaan nykyiseen ytimeen täysin automaattisesti.

Yritys ympäristö[muokkaa]

Monimutkaiset yritysympäristöt noudattavat usein käytäntöjä, jotka edellyttävät päivitysten asteittaista käyttöönottoa riskien vähentämiseksi tai niissä on korkeaa suojaa erillisiä ympäristöjä kohtaan, jotka on päivitettävä. Livepatch On-prem antaa organisaatiolle mahdollisuuden määrittää käyttöönottokäytännön ja säilyttää täyden hallinnan siitä, mitkä koneet päivitetään ja milloin. Koneesi pysymiseksi ajan tasalla paikan päällä oleva palvelu synkronoi säännöllisesti Canonicalin isännöimän Livepatchin kanssa ja hankkii uusimmat korjaustiedostot. Sitten se ottaa korjaustiedostot käyttöön asteittain niin monessa vaiheessa kuin tarvitaan.

Aiheesta muualla[muokkaa]