Urban Terror

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Urban Terror

Käyttöliittymä OpenGL
Lisenssi GPLv2
Kotisivu urbanterror.info
Lähdekoodi github.com/FrozenSand/ioq3-for-UrbanTerror-4

Urban Terror on FrozenSandin kehittämä monen pelaajan Hollywood- ja Counter Strike -vaikutteinen FPS-peli (first-person shooter). Urban Terror toimii Quake III: Arena -yhteensopivilla pelimoottorilla.

Urban Terroria voidaan kuvata Hollywoodin taktiseksi ampujaksi; jonkin verran realismiin perustuva, mutta motto on "hauskaa realismista". Tämä johtaa erittäin ainutlaatuiseen, nautinnolliseen ja koukuttavaan peliin.

Historiaa[muokkaa]

Urban Terror aloitti toimintansa vuonna 1998 suunnitelluna Quake III -areenan karttapakettina, jossa todelliset ympäristöt olisivat esillä. Se laajeni tästä ajatuksesta täydelliseksi muunnokseksi, jossa oli realistisia aseita ja pelattavuus, joka muistuttaa Action Quake 2. Silicon Ice Development -kehitysryhmä perustettiin keväällä 2000 ja se koostui useista kansainvälisistä kehittäjistä, joista monet tunsivat Quake III Engine -pelien muokkaamisen. Tästä syystä edistyminen tapahtui nopeasti. Kun sen ensimmäinen versio, beta 1.0, julkaistiin QuakeCon 2000, Urban Terror oli realistinen modi, jolla oli eniten ominaisuuksia ja grafiikkaa valmiina.

FrozenSand aloitti Urban Terror HD version kehittämisen vuonna 2009, ja heidän oli tarkoitus julkaista alfa-versio vuonna 2010, mutta pian he hylkäsivät projektin ja vaihtoivat moottorit idtech3:sta Unreal Engine 4:ään idtech3:n lisensointikomplikaatioiden vuoksi. Viimeisin versio, 4.3.4, julkaistiin 21. kesäkuuta 2018.

Linuxin lisäksi Urban Terror on saatavilla monille muille käyttöjärjestelmille, kuten Windowsille ja macOS:lle.

Asennus[muokkaa]

Urban Terror löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta nimellä urbanterror. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.