Valve Corporation

Linux.fista
(Ohjattu sivulta Valve)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Valve Corporation
Valve-logo.png
Perustettu 1996
Toimiala Tietokonepelit
Alkuperämaa Yhdysvallat
Kotipaikka Bellevue, Washington
Kotisivu valvesoftware.com
Avoin koodi
 • developer.valvesoftware.com
 • github.com/ValveSoftware/
 • Tux.png
  Linux.fi-wikissä artikkelit käsittelevät yleensä aihettaan siltä osin, kuin se koskee Linuxia ja vapaaohjelmistoja. Yleisluontoisemman artikkelin tästä aiheesta löydät tietosanakirja Wikipediasta.

  Valve Corporation (tai pelkkä Valve) on Washingtonissa sijaitseva videopelien kehittämiseen erikoistunut yritys, joka julkaisee Steam-pelimanageriohjelmaa ja pelikauppaa sekä Linux-pohjaista SteamOS-käyttöjärjestelmää. Valve tekee myös Windows-pohjaisista peleistä Linux-versioita, mutta myös kuluneen vuosikymmenen aikana on alkanut vahvasti panostamaan Linux-pelaamisen mahdollistamiseen etenkin Wine-haarauma Protonin myötä. Sen avulla hyvin monet uusimmatkin nykypelit voivat toimia Linuxilla vähintään yhtä hyvin kuin Windowsilla. Suurin haaste tällä hetkellä on saada myös pelien kopionninestot tukemaan Protonia. Heinäkuussa 2021 Valve julkaisi PC käsikonsoli Steam Deckin, jota varten tuleva SteamOS-versio 3.0 tulee vaihtumaan Arch Linux-pohjaiseksi ja sen tavoitteena on luoda saumaton pelikokemus, kuten mm. Nintendo Switch-käsikonsolissa.

  Beta-leima tarkoittaa sitä että peliä ei ole listattu näkyvästi vielä kauppaan, mutta jos omistat pelin Windows tai Mac-avaimen. Peli näkyy Steamin Linux-pelit osiossa ja on siten myös asennettavissa ja pelattavana beta versiona.

  Valven julkaisemia (omia) Linux-pelejä[muokkaa]

  Aiheesta muualla[muokkaa]