Yle Areena ja Elävä arkisto

Linux.fista
(Ohjattu sivulta Yle Areena)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Yle Areena ja Elävä arkisto

Käyttöliittymä selain, HTML5
Kotisivu areena.yle.fi/tv areena.yle.fi/tv/suorat/ yle.fi/aihe/elava-arkisto

Yle Areena[muokkaa]

Yle Areena käyttää HTML5-tekniikkaa videon ja äänen välittämiseen. Suorat lähetykset ovat katsottavissa selaimella osoitteessa https://areena.yle.fi/tv/suorat .

Video- ja äänivirran tallentaminen[muokkaa]

Video- tai äänivirran tallentaminen massamuistitaltioille voi olla kätevää erityisesti silloin, jos Areena ei yrityksistä huolimatta suostu toimimaan käytetyssä verkkoselaimessa tai jos nettiyhteys ei ole riittävän vakaa suoratoistoon. Tallennus onnistuu käyttämällä yle-dl-nimistä komentoriviohjelmaa.

Muistathan, että tallennus on sallittu vain omaan käyttöön. Älä laita Yleisradion ohjelmia yleiseen jakeluun.

Yle Elävä arkisto[muokkaa]

Yle Elävä arkisto tarjoaa medioita kahdessa formaatissa HTML5-soittimen kautta toistettavia kutenn videojulkaisut, jotka käyttävät H.264-videota kera stereokanavaisen AAC-äänivirran sekä mahdollisten tekstitysten ja äänitallenteet MP3-pakattuja taltioita, esimerkiksi podcastit, tapahtumaselosteet ja radio-ohjelmat.

Suorat linkit Ylen Internet-radioihin[muokkaa]

Ylen nettiradioiden kohdalla kannattaa kokeilla toistaako soitto-ohjelma suoraan mms-virtoja. Nettiradiotoistimien virtojen toistaminen toimii suoraan ainakin seuraavissa ohjelmissa: VLC, Amarok, Xine, Banshee, Rytmilaatikko, Totem ja MPlayer. mmsh-virtojen tukea ei ole VLC for Android versiossa, koska se on eri haaraa.

Ylen radiokanavien virrat ovat:


Nettiradiolähetystä voi tallentaa tiedostoon samalla tavoin kuin yksittäisiä Elävän arkiston video- ja äänileikkeitä. Tallennus keskeytetään tällöin sulkemalla ohjelma (komentorivillä näppäinyhdistelmä Ctrl+C).

Ylen radiokanavavirrat voi tallentaa esimerkiksi Ubuntu jakelussa Rytmilaatikon radion soittolistalle, joka toimii sitten suoraan yläpaneelin äänenvoimakkuus palkista. Tämä vastaa yleisimpiä saatavilla olevia pienois widget-ohjelmia.

Katso myös[muokkaa]

Aiheesta muualla[muokkaa]