Ero sivun ”Aloittelijan tutoriaali” versioiden välillä

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(Ak: Uusi sivu: Tällä sivulla kerrotaan lyhyesti, miten Linux-ympäristössä onnistuvat erilaiset musiikkiprojektit. == Elektroninen musiikki == Sekvensointiin on muutama Daw-tyyppinen ohjelma....)
 
(Uudelleenohjaus)
 
(4 välissä olevaa versiota 2 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
Tällä sivulla kerrotaan lyhyesti, miten Linux-ympäristössä onnistuvat erilaiset musiikkiprojektit.
#REDIRECT [[Musiikinteko:Aloittelijan tutoriaali]]
== Elektroninen musiikki ==
Sekvensointiin on muutama Daw-tyyppinen ohjelma. Qtractorilla ja Ardourilla voi luoda midiraitoja, ja lisätä niihin instrumenttiplugineja. Instrumenttipluginien perään voi kytkeä efektejä, ja lopputuloksen miksata ja viedä äänitiedostoksi.
 
==== Modulaarinen tapa ====
Seq24-ohjelmalla voi luoda midiraitoja ja looppeja. Seq24:stä midisignaalin voi reitittää Jackin avulla standalone-syntetisaattoreihin, kuten [[ZynAddSubFX|ZynaddSubFX:ään]] tai [[AmSynth|AmSynthiin]
 
'''Muita soveltuvia ohjelmia:''' [[Rosegarden]], [[Muse]] – kaupallisista [[EnergyXT]], [[Renoise]]
 
== Kitaraäänitys ==
Kitaran ja akustisten soittimien äänitykseen on yksi ohjelma ylitse muiden: [[Ardour]]. Sillä voit helposti äänittää niin monta raitaa kuin on tarvis, efektoida ja miksata monipuolisesti. Editoiminen sujuu vaivattomasti, ja myös kevyt masteroiminen onnistuu.
 
'''Muita soveltuvia ohjelmia::''' [[Qtractor]] ja [[NonDAW]] kykenevät samaan. Kaupallisista ainakin [[EnergyXT]].
 
== Sävellys ja nuotinnus ==
Säveltämiseen ja nuotintamiseen on joitain eri vaihtoehtoja. Perinteisen nuotinkirjoituksen harrastus kannattaa aloittaa [[MuseScore|MuseScorella]]. Jos se ei syystä tai toisesta tunnu omalta, muita vaihtoehtoja ovat yksinkertaisemmat nuotinnusohjelmat ja tabulatuurimuokkaimet. Niitä esitellään artikkelissa [[Musiikin sävellys- ja nuotinkirjoitusohjelmat Linuxissa]].
 
Myös epätavallisempia sävellysmetodeja voi tietenkin käyttää, ja silloin vain taivas on rajana. [[AVSynthesis]] on jännittävä työkalu, jolla voi paitsi säveltää musiikkia, myös tehdä videota. Lisäksi Linuxissa toimivat erilaiset ääniohjelmointikielet, kuten [[PureData]], [[SuperCollider]] ja [[CSound]].
 
== Ambient ==
 
{{Musiikinteko}}

Nykyinen versio 14. joulukuuta 2013 kello 15.23