Compiz Fusion

Kohteesta Linux.fi
Versio hetkellä 1. syyskuuta 2011 kello 22.03 – tehnyt Maakuth (keskustelu | muokkaukset) (historiallinen)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tiimalasi.png
Artikkeli sisältää vanhentunutta tietoa. Se on säilytetty historiallisista syistä, mutta sitä ei kannata yrittää päivittää. Sisältöä voi hyödyntää muilla sivuilla sen ajantasaisilta osin.
Compiz Fusion
Compiz-fusion-logo.png
Käyttöliittymä X
Lisenssi GPL
Kotisivu compiz-fusion.org
Lähdekoodi Lähdekoodia ei ole määritelty

Compiz Fusion on projekti joka pyrkii laajentamaan Compiz-3D-ikkunointiohjelmaa kehittämällä siihen liitännäisiä ja oheistyökaluja. Compiz Fusion ei pyri korvaamaan Compizia. Suuri osa Compiz Fusionin kehittäjistä on entisiä Beryl-projektin kehittäjiä, jotka siirtyivät Compiz Fusionin pariin Compiz- ja Beryl-projektien saatua erimielisyytensä ratkaistua ja päätettyä, että Berylin ominaisuudet siirretään mahdollisuuksien rajoissa Compiziin.

Compiz Fusion -projekti tuottaa samannimistä liitännäispakettia Compiziin, jonka avulla Compiziin saa suurimman osan Berylin toiminnoista. Kyseinen paketti löytyy useimpien uusien jakeluversioiden paketinhallinnasta.

Compiz Fusionin liekkiefekti – yksi esimerkki siitä, mihin 3D-kiihdytetty työpöytä pystyy.

Asennus

Arch Linux

Fedora

Compiz tulee Fedorassa esiasennettuna. Compiz Fusion -laajennokset sille saa asentamalla paketin compiz-fusion. Compiz Fusion -asetusohjelma löytyy paketista ccsm ja lisää laajennoksia saa asennettua paketista compiz-fusion-extras.

Mandriva

Compiz Fusion tulee Mandrivassa esiasennettuna. Käyttäjä voi valita, haluaako käyttää Compiz Fusionia, Metisseä vai perinteistä ikkunointiohjelmaa.

openSUSE

Compiz Fusion tulee openSUSEn mukana valmiina. Sen perusasetuksia voi muokata Asetukset-valikosta kohdasta Työpöytätehosteet. Kehittyneempi asetusohjelma löytyy paketista compizconfig-settings-manager.

Ubuntu

Ubuntussa Compiz Fusion on asennettu ja käytössä automaattisesti. Efektejä voi ottaa käyttöön ja säätää valitsemalla Järjestelmä-Asetukset-Ulkoasu-Visuaaliset tehosteet.

Katso myös