Compiz Fusion

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkeli sisältää vanhentunutta tietoa. Se on säilytetty historiallisista syistä, mutta sitä ei kannata yrittää päivittää. Sisältöä voi hyödyntää muilla sivuilla sen ajantasaisilta osin.

Compiz Fusion

Käyttöliittymä X
Lisenssi GPL
Kotisivu compiz-fusion.org

Compiz Fusion oli projekti, joka pyrki laajentamaan Compiz-3D-ikkunointiohjelmaa kehittämällä siihen liitännäisiä ja oheistyökaluja. Compiz Fusion ei pyrkinyt korvaamaan Compizia. Suuri osa Compiz Fusionin kehittäjistä oli entisiä Beryl-projektin kehittäjiä, jotka siirtyivät Compiz Fusionin pariin Compiz- ja Beryl-projektien saatua erimielisyytensä ratkaistua ja päätettyä, että Berylin ominaisuudet siirretään mahdollisuuksien rajoissa Compiziin.

Compiz Fusion -projekti tuotti samannimistä liitännäispakettia Compiziin, jonka avulla Compiziin sai suurimman osan Berylin toiminnoista.

Compiz Fusion lopetettiin vuonna 2009, jolloin siirtyi osaksi Compiz-projektia.

Compiz Fusionin liekkiefekti – yksi esimerkki siitä, mihin 3D-kiihdytetty työpöytä pystyy.

Asennus[muokkaa]

Arch Linux[muokkaa]

Fedora[muokkaa]

Compiz tulee Fedorassa esiasennettuna. Compiz Fusion -laajennokset sille saa asentamalla paketin compiz-fusion. Compiz Fusion -asetusohjelma löytyy paketista ccsm ja lisää laajennoksia saa asennettua paketista compiz-fusion-extras.

Mandriva[muokkaa]

Compiz Fusion tulee Mandrivassa esiasennettuna. Käyttäjä voi valita, haluaako käyttää Compiz Fusionia, Metisseä vai perinteistä ikkunointiohjelmaa.

openSUSE[muokkaa]

Compiz Fusion tulee openSUSEn mukana valmiina. Sen perusasetuksia voi muokata Asetukset-valikosta kohdasta Työpöytätehosteet. Kehittyneempi asetusohjelma löytyy paketista compizconfig-settings-manager.

Ubuntu[muokkaa]

Ubuntussa Compiz Fusion on asennettu ja käytössä automaattisesti. Efektejä voi ottaa käyttöön ja säätää valitsemalla Järjestelmä-Asetukset-Ulkoasu-Visuaaliset tehosteet.

Katso myös[muokkaa]