Minecraft

Kohteesta Linux.fi
Versio hetkellä 7. helmikuuta 2016 kello 21.02 – tehnyt Oselotti (keskustelu | muokkaukset)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Minecraft
Minecraft logo.png
Käyttöliittymä Java
Lisenssi Suljettu
Kotisivu minecraft.net

Minecraft on Mojangin kehittämä, erittäin suosittu hiekkalaatikkopeli, josta löytyy natiivi versio linuxille. Minecraft on kirjoitettu Javalla. Pelin suorittamiseen suositellaan Oraclen Javaa, mutta se toimii myös OpenJDK:lla, joskin pelatessa voi ilmetä joitain performanssieroja Oraclen Javaan nähden.

Moninpelipalvelimen asentaminen

Mojang tarjoaa oman virallisen palvelinohjelman, jolla voidaan ajaa niin kutsuttua vanilla-palvelinta. Mojang suosittelee Minecraft-palvelimen kanssa käytettäväksi Oraclen javaa, mutta OpenJDK käy myös hyvin. Lisätietoa ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen. Minecraft-palvelimen voi ladata Minecraftin nettisivulta osoitteesta minecraft.net/download.

Tietoturvan kannalta on tärkeää, että minecraftpalvelinta ajetaan omalla käyttäjällänsä, eikä ainakaan pääkäyttäjällä (root). Kannattaa luoda palvelimelle oma tunnus Minecraftia varten. Kannattaa myös harkita palvelimen ajamista rajoitetussa ympäristössä esimerkiksi chrootilla tai Firejaililla.

Palvelinohjelma kannattaa käynnistää tmuxin, dtachin tai screenin sisään, jotta se voidaan jättää helposti pyörimään taustalle. Javalle annetaan parametreina muistin määrä, jonka se käyttää käynnistyessään (-Xms), sekä muistin määrä, jonka se saa maksimissaan käyttää (-Xmx). Palvelinohjelmalle annetaan parametrina nogui, jolloin se käynnistyy tekstitilassa, eikä käynnistä graafista käyttöliittymää.

Minecraftpalvelin voitaisiin siis käynnistää esimerkiksi näin:

$ java -Xms512M -Xmx1024M -jar minecraft_server.jar nogui

Ensimmäisen kerran käynnistyessään palvelin luo puuttuvat tiedostot, sekä generoi maailman. Oletuksena palvelin kuuntelee porttia 25565, mutta sitä voi säätää asetuksista muokkaamalla server.properties tiedostoa tekstieditorilla. Muutokset tulevat kuitenkin voimaan vasta kun palvelin käynnistetään uudelleen.