Mozilla Thunderbird

Linux.fista
Versio hetkellä 19. toukokuuta 2022 kello 08.04 – tehnyt Klavaristo (keskustelu | muokkaukset) (→‎Aiheesta muualla: linkki ajan tasalle)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mozilla Thunderbird

Käyttöliittymä GTK
Lisenssi MPL/GPL
Kotisivu www.mozilla.org/thunderbird
MozillaThunderbird sähköpostiohjelma

Mozilla Thunderbird on Mozilla-projektin kehittämä sähköpostiohjelma sekä uutisryhmä- ja RSS-syötelukija. Se sai alkunsa kun Firefox-selainta kehitettäessä sähköpostiohjelma jätettiin tietoisesti pois paketista, sillä Firefoxin idea on mahdollisimman kevyt paketti. Thunderbird perustuu Mozilla Suite -ohjelmistopaketin sähköpostiohjelmaan.

Thunderbirdissä on SpamAssassiniin perustuva oppiva roskapostisuodatin, sekä Lightning-kalenteri ja muistikirja. Debianissa Thunderbird on nimellä Icedove tavaramerkkiongelmien vuoksi. Thunderbird säilyttää profiilitietojaan yleensä hakemistossa ~/.mozilla-thunderbird/.

Asennus

Thunderbird löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta nimellä thunderbird. Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.

Lisäosat

Ohjelmaan myös löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta lisäosia mm.

  • Enigmail - Liitännäinen, joka lisää Thunderbirdiin tuen PGP-salaukselle ja -allekirjoitukselle gpg-ohjelmiston avulla
  • Davmail - yhdyskäytävä Exchange-palvelimelle.
  • Thunderbird-gnome-support - lisäosa, jonka avulla se voi käyttää eri protokollia, jotka käsittelevät GNOME-VFS:ää, kuten Smb:tä tai sftp:tä tai muita Gnomen ominaisuuksia.
  • Suomen kielen Voikko oikoluvun käyttö Thunderbird ohjelmissa löytyy tästä osoitteesta.

Katso myös

Aiheesta muualla