Battle for Wesnoth

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Battle for Wesnoth

Battle for Wesnoth, versio 1.4
Käyttöliittymä SDL
Lisenssi GPLv2
Kotisivu www.wesnoth.org

Battle for Wesnoth on vapaa, vuoropohjainen, piirrosgrafiikalla höystetty fantasia-aiheinen strategiapeli, joka jonkin verran muistuttaa Heroes of Might and Magic ja Fantasy General -sarjojen kaupallisia pelejä. Linuxin lisäksi peli on saatavissa myös Windowsille ja Mac OS X:lle.

Pelin mukana ovat ihmiset, haltiat, örkit, kääpiöt, draakit ja epäkuolleet, joilla voi pelata monissa eri skenaarioissa tai moninpelinä verkossa. Skenaarioita ja karttoja voi myös luoda itse. Peli sisältää neljä kampanjaa, joista uusin on version 1.6 mukana tullut The Legend of Wesmere. Lisäksi peliin sisältyy moninpeli, sekä sisäänrakennettu lisäosien hallinta, jonka avulla voi helposti ladata lisää yhteisön tekemiä kampanjoita. Aloittelevia pelaajia on yleensä neuvottu aloittamaan kampanjasta Heir to the Throne.

Asentaminen[muokkaa]

Battle for Wesnoth löytyy useimmissa jakeluissa paketista wesnoth. Tarjolla saattavat myös olla mm seuraavat paketit:

  • wesnoth-data - pelin tiedostoja
  • wesnoth-server - palvelinohjelmisto moninpeliä varten
  • wesnoth-music - musiikkitiedostoja

Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista ohjelmien asentaminen.

Pelin kulku[muokkaa]

Pelissä olevat kampanjat koostuvat vuoropohjaisista taisteluista, joita rytmittää tunnelmallisesti kuvitetut välianimaatiot ja tarinankerronta.

Pelialue koostuu kuusisivuisista ruuduista. Jokaisella ruudulla on omat ominaisuutensa riippuen sen maastotyypistä. Eri rodut hyödyntävät maastotyyppejä puolustuksessa. Esimerkiksi kääpiöt ovat hyviä vuoristossa, mutta huonoja metsissä, toisin kuin haltiat. Lisäksi puolustukseen vaikuttaa vuorokaudenaika, jonka vaikutus riippuu rodun suuntautumisesta.

Pelialueella on myös kyliä, jotka tuottavat kultaa ja parantavat niihin linnoittautuneita yksikköjä. Erityistapauksena ovat linnat, joissa johtajat voivat värvätä lisää joukkoja. Yksi yksikkö voi sijoittua yhteen kylään. Siellä sen elämäpisteet nousevat n. 8 joka vuorossa tai se parantuu myrkytyksestä. Pelivuoro koostuu järjestyksessä liikkumisesta ja hyökkäyksestä. Jokainen yksikkö voi liikkua kerran ja hyökätä kerran.

Peli on helppo oppia yksinkertaisen pelinkulun vuoksi. Mukana on myös tutoriaali, joka käy läpi pelaamisen peruselementit. Peli on suomennettu suurimmaksi osaksi.

Joukot[muokkaa]

Pelissä on kuusi eri päärotua (ihmiset, haltiat, örkit, kääpiöt, draakit ja epäkuolleet) ja lisäksi seitsemän pienempää rotua. Jokainen rotu koostuu noin seitsemästä eri yksiköstä, jotka voivat kehittyä useita tasoja pelin kuluessa ja saada lisäominaisuuksia.

Aiheesta muualla[muokkaa]

Katso myös[muokkaa]