Glest

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Glest

Käyttöliittymä OpenGL
Lisenssi GPL
Kotisivu glest.org

Glest on reaaliaikainen mielikuvitukselliseen keskiaikaan sijoittuva strategiapeli, joka on saanut vaikutteita Age of Empires- ja Command & Conquer -peleistä. Pelaaja kontrolloi armeijaansa, rakentaa rakennuksia ja kerää resursseja, kuten puuta, kiveä, ruokaa ja kultaa.

Pelissä on kaksi puolta, soturit ja maagit. Soturit keskittyvät mekaanisiin laitteisiin ja maagit taikuuteen ja hirviöihin taitelukentillä. Peliin kuuluu eirilaisia maastoja ja skenaarioita, joita voi ratkoa yksin tahi valitsemalla kolmesta heimosta joko vastustajia tai liittolaisia. Alussa on tekemistä pärjätä, mutta taitojen kasvaessa voi vastaansa otta aina enemmän ja voimakkampia vastustajia. Kolmea ultra-tason vastustajaa vastaan ei pärjää ilman paussi-näppäintä - tauon aikana täytyy jokaista hahmoa ohjata yksittäin eri vihulaisia vastaan. Heikoista mutta tulivoimaisista sissiosastoista täytyy rakentaa vihollisen selustaan iskujoukkoja tuhoamaan kultaa, puuta ja kiveä kerääviä työläisiä.

Glest toimii myös XML-tiedostoihin pohjautuvana pelimoottorina, jonka avulla on mahdollista luoda omia strategiapelejä.

Asenna[muokkaa]

Glest löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta nimellä glest (itse peli) ja glest-data (pelin tiedostoja). Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.

Katso myös[muokkaa]