MegaGlest

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
MegaGlest

Käyttöliittymä SDL
Lisenssi GPLv3+
Kotisivu megaglest.org

MegaGlest on avoimen lähdekoodin reaaliaikainen keskiaikaan sijoittuva strategiapeli (RTS), jossa pelaaja ohjaa armeijoita seitsemästä eri ryhmittymistä esimerkiksi teknikoista, maageista, egyptiläisistä, intiaaneista, vikingeistä, persialaisista tai gallialaisista.

Peli kehitettiin vuonna 2010 ja se perustuu tunnettuun Glest peliin ja pelimootoriin. Pelimoottori haarautui myöhemmin MegaGlestiksi. Se tukee tukee jopa 8-pelaajaa per peli. Pelin internet aulaan on rakennettu IRC chat-järjestelmä, sekä mod-hallintajärjestelmä.

Kun peli on ensimmäistä kertaa käynnissä, huomaat, että se sisältää 17 kaunista ja luonnollista ympäristöä. Täydentäviä tietoja voi vapaasti ladata pelin sisällä milloin tahansa ilman maksua.

Internertistä löytyvistä ​karttoista peliin saa lisää sisältöä, jokainen kartoista on erikokoisia, kuten suuria kenttiä ja tasankoja, jossa yhdistyvät eri luonnon elementit, kuten kallioita, vuoria, jokia tai meriä. Saadakseen resursseja (kulta, ruoka, energia, puu, kivi tai asuminen) pelaajan on ensinnä rakennettava siirtokuntia. Kun siirtokunnat ovat rakennettu. Niihin täytyy kouluttaa yksiköitä tutkimaan karttaa, puolustamaan muiden pelaajine hyökkäyksiä vastaan.

MegaGlest on suunniteltu toimimaan kaikissa valtavirran 32- ja 64-bittisissä käyttöjärjestelmissä, kuten Linuxissa, FreeBSD:ssä, Windowsissa ja Mac OS:ssa.

Asennus[muokkaa]

MegaGlest löytyy useimpien jakeluiden paketinhallinnasta nimellä megaglest (itse peli) ja megaglest-data (pelin tiedostoja). Lisätietoja ohjelmien asentamisesta löytyy artikkelista Ohjelmien asentaminen.