GIMPShop

Linux.fista
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tiimalasi.png

Artikkeli sisältää vanhentunutta tietoa. Se on säilytetty historiallisista syistä, mutta sitä ei kannata yrittää päivittää. Sisältöä voi hyödyntää muilla sivuilla sen ajantasaisilta osin.

Tux.png
GIMPShop on saapunut kehityksessä tiensä päähän, eikä siihen enää julkaista tietoturvapäivityksiä. Tietoturvan kannalta on tärkeää käyttää aktiivisesti kehitettyjä ohjelmistoja.
GIMPShop
Käyttöliittymä GTK
Lisenssi GPLv2
Kotisivu sourceforge.net/projects/gimpshop.mirror/

GIMPShop oli Scott Moschellan alun perin Mac OS X -käyttöjärjestelmälle muokkaama versio GIMPistä. GIMPShop jäljitteli ulkoasultaan ja toimintojen sijoituksiltaan graafista alaa hallitsevaa Photoshop-kuvankäsittelyohjelmaa. Tästä syystä se sopi hyvin niille, jotka ovat tottuneet käyttämään Photoshopia tai Photoshop Elementsiä tai eivät muuten vain pitäneet GIMPin käyttöliittymästä. GIMPShop oli saatavilla Mac OS X:n lisäksi myös Linuxille ja Windowsille.

Keskeytyminen[muokkaa]

GIMPShopin tie lopulta päättyi ulkopuolisen tahon rekisteröidessä GIMPShop.com-osoitteen käyttäen sitä haittaohjelmien levitykseen, mainontaan ja rahan keräämiseen lahjoitusten avulla, tehden siitä näennäisesti GIMPShopin kotisivun vuoden 2010 aikoihin.[1][2] [Wayback Machine] Moschella toivoi, että tämä taho luovuttaisi kun GIMPShopin kehitys keskeytyisi, mutta vuonna 2014 Moschella joutui toteamaan ettei tilanne ole muuttunut ja projektilla ei ole tulevaisuutta.[3]

Huijarin sivusto on toiminnassa vielä 2020.

Aiheesta muualla[muokkaa]